De hybride warmtepomp

2 weken geleden werd iedereen verrast dat vanaf januari 2026 iedere cv installatie als hybride installatie uitgevoerd moet gaan worden, wat houd dat in?

Geplaatst door: Naumann Tech

Minister de Jonge veraste iedereen dat vanaf 1 januari 2026 alle cv ketels die dan vervangen moeten gaan worden als hybride cv ketels uitgevoerd moeten worden.

Vanaf die tijd zal er naast uw bestaande ketel een binnenunit extra bijkomen, en een buitendeel op het dak,of op het balkon. Inmiddels zijn er ook oplossingen waarbij het binnendeel van de warmtepomp in de mantel van de nieuwe cv ketel is geplaatst. Er zal dus een ruimte gezocht moeten worden voor de warmtepomp  (ziet er het zelfde uit als een buitendeel van een airco installatie). Het buitendeel zet buitenlucht om in warmte die door koelleidingen naar een nieuw binnendeel worden getransporteerd, daar wordt de warmte afgegeven aan de bestaande cv installatie. De cv-ketel zal nu minder snel aangaan, pas als de temperatuur richting de 4 graden gaat zal de cv-ketel het overnemen. 

Maar, er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan de woning en cv installatie aan moet voldoen.

Is uw woning wel geschikt voor een hybride systeem? Is uw woning goed geisoleerd?  Zijn uw radiatoren wel geschikt (de aanvoertemperatuur is dan slechts 50C max. inplaats van 70C en hoger, dus capaciteitsverlies op uw radiatoren), Heeft u ruimte voor een buitendeel? Kan een hybride systeem uberhaupt wel in uw woning geplaatst worden? Wat kost een hybride systeem en wanneer heb ik hem terug verdient? Moet onze MJOP worden aangepast? Er zijn dus vele vragen eerst beantwoord moeten gaan worden voordat er duidelijk beeld is OF het pand wel geschikt is. Veel vragen die voor vele VvE vereningingen nu al voor hoofdbrekens zorgen. Wat is de beste oplossing?

Naumann tech kan voor u een haalbaarheidsonderzoek maken, zodat u weet waar u aan toe bent. Beginnen we met stap 1 , het na-isoleren van het appartementen complex, omschakelen naar een hybride systeen, of gaan wij voor 2026 de huidige cv ketels en rookgasafvoeren vervangen, en schuiven we de omschakeling 17 jaar voor ons uit. Er zijn dus zeker diverse mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@naumann-tech.nl  Bellen kan natuurlijk ook 06-51370680

https://naumann-tech.nl/advies/

Naumann Tech maakt duurzame oplossingen toegankelijk. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Naumann Tech

Naumann Tech

Parallelweg 36, 7822 GM  Emmen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.