Een nieuwe keuken: hoe creëer je een mooie en praktische keuken tegelijk?

Als eigenaar van een appartement wil je natuurlijk een zo mooi mogelijke keuken. Naast dat de keuken er goed uit moet zien, zal deze ook erg praktisch moeten zijn.

Gepubliceerd: 28 februari 2019

Bij het inrichten van de keuken moet je rekening houden met verschillende dingen. Weet jij nog niet precies hoe je een praktische maar mooie keuken maakt? Dan is het absoluut aan te raden om dit artikel goed door te lezen. We vertellen je hier exact hoe jij een mooie keuken kunt creëren. Buiten dat zorgen de tips in dit artikel er ook voor dat de waarde van het appartement zal stijgen.

De verlichting van je keuken

De keukenverlichting is vrij belangrijk. Goede verlichting tijdens het koken, is natuurlijk erg prettig. Daarnaast kan de verlichting er ook voor zorgen dat een ruimte er direct een stuk beter uit komt te zien. Je kunt uit allerlei soorten verlichting kiezen, maar het is wel belangrijk dat je ook voor de juiste verlichting kiest. Wanneer je de verkeerde verlichting hebt, ziet het eten er direct al een stuk minder smakelijk uit. Iedereen die zich weleens heeft verdiept in fotografie, weet hoe belangrijk de juiste verlichting is. Dit geldt niet alleen voor foto’s, maar bijvoorbeeld ook voor je woonkamer en je keuken.

Mocht jij de eigenaar van een appartement zijn, dan weet je vast dat verlichting een enorme kostenpost is. Om deze kostenpost betaalbaarder te maken kun je kiezen voor ledverlichting. Ledverlichting verbruikt tot wel 80% minder energie dan een gloeilamp.

De plaatsing van de verschillende apparaten

Bij het samenstellen van de keuken is het belangrijk dat je alle apparaten op de juiste plek plaatst. Zo zal je de afzuigkap bijvoorbeeld het beste boven het fornuis kunnen plaatsen. Dit klinkt natuurlijk erg logisch, maar er zijn ook punten die al snel vergeten worden. Zo kan het bijvoorbeeld problemen opleveren als je de oven naast de vriezer plaatst. Wanneer je de oven gebruikt, zal het ijs in de vriezer ontdooien. Bij een praktische keuken zal je dus goed moeten nadenken over waar je de verschillende apparaten plaatst.

Een mooie keuken verhoogt de waarde van een appartement

Niet alleen is het belangrijk dat je de apparaten op de juiste plek plaatst, maar over de apparaten zelf moet ook voldoende nagedacht worden. Zo is een combimagnetron bijvoorbeeld een stuk praktischer dan een losse oven en een losse magnetron. Met een combimagnetron houd je veel meer ruimte over. Er zijn ontzettend veel manieren waarop je ruimte in de keuken kunt besparen. Het is bovendien ook erg verstandig om op het stroomgebruik te letten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ledlampen, maar daarnaast kan je ook voor zuinige apparaten kiezen. Het is zeer verstandig om verschillende apparaten goed met elkaar te vergelijken. Mocht je vervolgens voor de juiste apparatuur gekozen hebben, dan zal je waarde van het appartement aanzienlijk stijgen. De keuken ziet er dan een stuk beter uit en is fijner in gebruik!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.