Verhuizen naar een nieuw appartement

Voordat je echt gaat inrichten, moet er natuurlijk eerst verhuisd worden. En bij een appartement kan dat nog wel eens een uitdaging zijn.

Gepubliceerd: 06 maart 2018

Breekbare spullen en zware meubels maken het soms ingewikkeld om alles veilig over te verhuizen. En bij appartement komt vaak ook nog dat kleine liften en smalle trappenhuizen het verhuizen al snel wat lastiger kunnen maken. Hoe verhuis je bijvoorbeeld een wasmachine of koelkast?

Zo verhuis je een wasmachine

Je wasmachine verhuizen is geen gemakkelijke klus. Zeker als je door smalle trappenhuizen omhoog of omlaag moet. Het beste kun je beginnen met de trommel vast te zetten, zodat deze niet beschadigt. Dit kun je het beste doen met ijzeren stangen of bouten. De buitenkant wikkel je in dekens of plastic. Om het gewicht te verminderen is het bovendien raadzaam de betonnen gewichten aan de boven- of onderkant te demonteren. Het apparaat weegt dan nog maar de helft en is zo veel eenvoudiger op te tillen. Bovendien zijn er handvaten die je met spanbanden om de wasmachine kunt bevestigen. En de allerbeste tip is natuurlijk iemand te vragen je te helpen.

Koelkast verhuizen

De kleinere koelkasten zijn doorgaans geen probleem. Er zijn echter tegenwoordig ook grotere varianten, bijvoorbeeld Amerikaanse koelkasten. Deze koelkast laten verhuizen door een professioneel verhuisbedrijf is waarschijnlijk de beste optie, omdat in veel gevallen een verhuislift nodig is.

Meer verhuistips vind je hier

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.