De meest voorkomende garagedeuren bij u in de wijk, dit zijn ze.

Heeft u tijdens het wandelen of fietsen bij u door de buurt al eens op de verschillende garagedeuren gelet?

Gepubliceerd: 02 januari 2023

Ze komen in vele soorten, maten, kleuren en materialen. Benieuwd wat de meest voorkomende garagedeuren zijn bij u in de wijk? Hieronder worden deze garagedeuren toegelicht.

Kantel garagedeuren

Kanteldeuren zijn vanuit oudsher de standaard garagedeur in Nederland. Via de kanteltechniek openen de garagedeuren in zijn geheel naar boven toe. In veel gevallen dienen kanteldeuren met de hand open gemaakt te worden. Indien gewenst kunnen kanteldeuren ook elektrisch uitgevoerd worden. Kanteldeuren zijn vaak gemaakt van één groot metalen deurblad waardoor ze niet tot nauwelijks isoleren. De aanschafprijs ligt hierdoor ook lager dan andere type garagedeuren. Kortom, de kanteldeur is geschikt voor mensen met een wat beperkter budget of als ze geen waarde hechten aan isolatie.

Elektrische sectionaaldeur

Elektrische sectionaaldeuren zijn ideaal wanneer bewoners de auto in de garage parkeren. De sectionaaldeur opent namelijk automatisch in zijn geheel naar boven toe. Men hoeft hierdoor de auto niet te verlaten om de garagedeur te openen. Daarnaast hebben elektrische sectionaaldeuren vaak een moderne uitstraling en prima isolatiewaardes.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn dubbele deuren waarbij het openen van slechts één deurpaneel voldoende is om de garage te betreden. Wanneer men de garage gebruikt als extra ‘achterom’ voor het huis of voor het opbergen van fietsen dan zijn openslaande garagedeuren dus perfect. Daarnaast zijn de garagedeuren goed geïsoleerd en kunnen ze voorzien worden van meerpuntssluitingen voor extra veiligheid. Door de kwalitatief goede eigenschappen van dit soort garagedeuren ligt de aanschafprijs over het algemeen hoger dan de eerder genoemde type garagedeuren.

Roldeuren

Bij roldeuren wordt het deurblad boven de opening van de garage opgerold als deze geopend wordt. Hierdoor gaat er in de garage zelf geen ruimte verloren voor railsystemen en dergelijke. Deze garagedeuren zijn dus met name praktisch wanneer de garage vooral gebruikt wordt als opslag. Op deze manier kan de ruimte zo optimaal mogelijk benut worden. Roldeuren bestaan in zowel geïsoleerde als niet geïsoleerde modellen. De geïsoleerde modellen zullen qua aanschafprijs hoger uitvallen dan de niet geïsoleerde variant.

Tips voor appartementeneigenaren.

Bent u de eigenaar van een appartement? Vaak is niet het niet toegestaan zonder schriftelijke toezegging een nieuwe garagedeur te plaatsen. Laat u van tevoren goed informeren. Vaak kunt u bij de Vve (Vereniging van eigenaars) terecht voor deze informatie. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het appartementengebouw.

Op zoek naar een nieuwe garagedeur?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe garagedeur is het verstandig om vooraf uw diverse keuzemogelijkheden in kaart te brengen. Op deze manier kiest u een garagedeur die bij uw gebruiksbehoeften en woning past. Voor meer informatie kunt u de website van Different Doors eens bezoeken. Zij zijn al jaren gespecialiseerd in diverse typen garagedeuren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.