Droging na waterschade of lekkage

Droging een van de belangrijkste processen na een waterschade of een lekkage, maar ook een van de processen die het meest onderschat wordt.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Je kent het wel. Binnen het VvE complex is er een forse lekkage of waterschade geweest. Het water is misschien zelfs wel weggezogen en de eigenaren willen zo snel mogelijk het herstel in gang gezet hebben. Logisch, want wie wilt er nu niet zo snel mogelijk weer thuis comfortabel kunnen wonen.

De praktijk
Wat in de praktijk veel voorkomt is dat er gebruik wordt gemaakt van de verkeerde manier van drogen. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat er een bouwdroger wordt neergezet na een fikse lekkage of waterschade. Helaas is het plaatsen van een bouwdroger niet altijd de juiste manier van droging.

Zwevende vloerconstuctie
Veel VvE complexen hebben te maken met zwevende vloerconstructies, dit betekent dat de afdekvloer niet rechtstreeks op de ondergrond vastgemaakt en je als het ware een soort bak onder je vloer hebt. Je kan je voorstellen dat als er water onder deze vloer komt je dan als het ware een zwembad onder je vloer hebt. Je ziet niet direct dat er zoveel vocht aanwezig is, omdat het onder de vloerlagen aanwezig is. Echter op termijn kan dit veel schade veroorzaken. Daarom is het van belang dat er op de juiste wijze gedroogd wordt.
Het plaatsen van een bouwdroger biedt in deze onvoldoende capaciteit en onvoldoende luchstromen om het appartement op de juiste wijze droog te maken. Je moet hier gaan werken met luchtstromen, bijvoorbeeld door het plaatsen van ventilatoren en andere manieren van droging. Alleen op deze manier krijg je de volledige constructie droog en wordt verdere schade op de lange termijn voorkomen. 

Eerder schreven wij ook al een artikel over het drogen van gebouwen en documenten. 

Ook weten welke droogmogelijkheden er voor jouw VvE met waterschade of lekkage zijn?
Stuur ons gerust vrijblevend een e-mail en wij helpen je graag verder.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.