Drogen: van gebouwen tot documenten

Na extreme regenbuien, een overstroming of zware lekkage is er veel schade en vervuiling. Niet alles is zichtbaar. Net als bij roet, verspreid ook water zich in verbogen ruimtes en kruipt het waar het niet gaan kan. Niets doen is geen optie.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Als je de vervuiling en het vocht niet overal aanpakt, zijn stank, schimmel, bacteriën, maar ook corrosie het resultaat. Het drogen van gebouwen en alles wat daarin staat heeft prioriteit om stank, schimmel, bacteriën en corrosie te minimaliseren. Helaas kun je niet alle vervuiling voorkomen. 

Water is vaak vervuild en vocht verspreidt zich. Daarom droogt en saneert BELFOR woningen. Bovendien herstellen we de schade. Het doel? Zorgen dat mensen snel weer gezond en veilig kunnen wonen. 

Het stappenplan
Wij analyseren de schade en stellen een plan van aanpak op voor droging, sanering en schadeherstel. Daarbij houden wij rekening met zaken als de mate van de vervuilding van het water, de constructiematerialen, temperatuur en luchtvochtigheid. De projectmanager van BELFOR coördineert het werk, bewaakt de planning en zorgt dat alle betrokken partijen op de hoogte blijven. 

Gebouwen
De eerste stap is het water afvoeren. Ook stellen wij de inhoud, zoals meubels en apparatuur veilig. In geval van lekkage detecteren wij de bron en dichten wij het lek. Dat doen wij met zo min mogelijk hak- en breekwerk. Met onze specialistische apparatuur drogen en ontgeuren wij de ruimtes, ook als ze moeilijk bereikbaar zijn. Daarnaast behandelen wij schimmels en andere vormen van contaminatie. Ook verwarmen en ventileren we, om nieuwe schimmelvorming en corrosie tegen te gaan. 

Inhoud
De in veilgheid gebrachte inhoud transporteren wij naar onze locaties. Daar drogen en reinigen we alles. Elektronische apparatuur demonteren wij, waarna onze experts componenten reinigen met speciaal hiervoor ontwikkelde chemicaliën. 

Documenten en data
(Emotioneel) belangrijke documenten zoals, diploma's en aktes, maar ook foto's, film en negatieven zijn vaak nog te redden, net als digitale data. Als je er op tijd bij bent. Met vriesdrogen stabiliseren we de documenten. Ook reinigen, ontgeuren en ontzuren wij het materiaal voor het herstel van de chemische balans. Daarnaast is de recovery van data bij onze specialist in goede handen. 

Weer relax wonen
Na het drogen en saneren, herstellen we de bouwkundige schade. Zodra we klaar zijn met het werk in het gebouw of de woning, plaatsen we de inhoud terug en sluiten we de apparatuur aan. Zo kan de bewoner weer relax wonen. 

Droging inzetten?
Heb je een (zware) lekkage, een overstroming gehad. Onze droogspecialisten staan graag voor je klaar. Via schade@nl.belfor.com kan je droging aanvragen. Heb je meer vragen over onze diensten, neem dan contact op via ons contactformulier

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.