EV-oplaadpunten

De vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) neemt toe. Dit komt ook mede door het EU-verbod van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035. Dit betekent ook dat de infrastructuur voor het opladen van voertuigen omhoog geschaald moet worden

Geplaatst door: Triflex BV

De vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) neemt aanzienlijk toe. Dit komt ook mede door het EU-verbod van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035. Dit betekent ook dat de infrastructuur voor het opladen van voertuigen omhoog geschaald moet worden.

Huidige EV-eigenaren vertrouwen voornamelijk op opladen thuis en op het werk, maar de vraag naar een uitgebreid openbaar oplaadnetwerk groeit om langere reizen mogelijk te maken. Oplaad faciliteiten voor EV’s zullen uiteindelijk het aantal traditionele benzinestations overtreffen. Tot die tijd, is het belangrijk dat bestuurders snel oplaadstations voor EV’s vinden in grote parkeergarages.

Om te helpen, kunnen parkeergarages worden verbeterd met opvallende gekleurde richtingaanwijzers en teksten. De oplaadstations voor EV’s zelf moeten duidelijk te onderscheiden zijn van andere parkeerplaatsen, zoals gehandicapten- of ouder-en-kindparkeerplaatsen, voornamelijk door middel van kleur en gemakkelijk herkenbare symbolen. Bovendien kan de veiligheid en de algehele gebruikerservaring worden verbeterd door antisliploopbruggen en oversteekplaatsen, om voetgangers veilig van de oplaadstations naar nabijgelegen bestemmingen te leiden.

Voor die vooruitstrevende locaties kan het merk versterkt worden door middel van kleur, ontwerp en logo’s, om de identiteit te versterken.

Triflex markeringen voor EV-laadstations

Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische en functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen, veilige identiteit. Op deze manier kunnen de oplaadpunten ook duidelijk en overzichtelijk worden aangegeven.

Het kleurenspectrum van Triflex biedt vele kleuren en verschillende afwerkingen. Zo wordt de parkeergarage afgestemd op de bouwstijl, wat weer zorgt voor ontwerpvrijheid én een optimale, veilige beleving voor de bezoekers.

 Voordelen op een rijtje

 • Kleuren en afwerkingen
  Maximale kleur- en ontwerpmogelijkheden. Creëer een ontwerp dat voldoet aan uw veiligheids- en esthetische eisen met een breed scala aan standaardkleuren.
 • Volledig koud aangebracht
  Er is geen risico op brandgevaar tijdens de verwerking omdat alle Triflex-materialen volledig koud en vloeibaar worden aangebracht en uitharden tot een sterke, duurzame oplossing die lang meegaat.
 • Snelle uitharding
  Triflex PMMA-producten harden snel uit en maken het mogelijk om gebieden open te houden tijdens de verwerking, waardoor toegangsbeperkingen en onnodige verstoringen worden beperkt. De verwerking kan het hele jaar door worden uitgevoerd en hardt nog steeds uit bij temperaturen tot 0 °C.
 • Antislip
  Het hoge niveau van slipweerstand maakt Triflex-producten de ideale oplossing voor een veilige parkeervoorziening.
 • Duurzaamheid
  Triflex markeringen zijn sterk en duurzaam, waterdicht en bestand tegen strooizout, benzine, diesel, remvloeistof, motorolie en dooizout.
 • Weerbestendig
  Triflex’ assortiment van EV-laadperronmarkeringen zijn weer- en UV-bestendig en kunnen dus tegen langdurige blootstelling aan direct zonlicht en regenval.

Nieuwbouw en renovatie

Triflex markeersystemen voor EV-laadplaatsen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie, voor zowel interne als externe parkeeromgevingen.

Wanneer parkeervakken moeten worden geüpdatet met EV-laadplekken, zijn vaak eerst reparaties nodig. Onze infrastructuurproducten kunnen worden gebruikt in combinatie met onze markeeroplossingen voor:

 • Nieuwe en renovatieprojecten
 • Interne en externe parkeeromgevingen
 • Reparaties aan wielinsnijdingen, kuilen, opvullen van sleuven, reparatie van apparatuur
 • Het zwart maken van bestaande markeringen/ herstructurering van de lay-out

 

Alles weten over parkeergarages? Download GRATIS onze whitepaper ‘Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage’ via de button!

WHITEPAPER DOWNLOADEN 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden, advies op maat of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via +31 (0) 38 460 20 50, mail naar info@triflex.nl of vul het contactformulier. We helpen u graag verder.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.