Controles en vastgoed: hier moet je aan denken

Vastgoed is een sector waarin het liefst zo weinig mogelijk fouten worden gemaakt. Daarom werken vastgoedorganisaties bij de bouw van gebouwen vaak met audits en inspecties.

Gepubliceerd: 04 juni 2020

Daarnaast willen makelaars een compleet overzicht van al hun vastgoed en opleverrapporten. Wie actief is in vastgoed, weet dat er behoorlijk wat administratie bij komt kijken. Om die reden is het belangrijk de controle over vastgoed te houden. Een belangrijke schakel rondom de controle over vastgoed is het bedrijf Incontrol, dat verschillende digitale manieren van het beheren van processen aanbiedt.

De controle over vastgoed

In de vastgoedsector is het mogelijk om alle zaken rondom vastgoed te digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van vastgoed formulieren, zoals gebouwenbeheer of technische inspecties. Op deze manier is het mogelijk opleveringen strakker te volgen. Ook makelaars maken gebruik van een oplever app. Op deze manier is een afgerond rapport eenvoudig op smartphone of tablet in te zien. Het gebruik van honderden multomappen is dan niet meer nodig. Grijp de controle over vastgoed door externe partijen vooraf formulieren in te laten vullen of cases aan te maken.

Vastgoedprocessen

Wie werkzaam is in vastgoed, krijgt te maken met de administratie. Zo is administratie onvermijdelijk bij de oplevering van een nieuwe woning of de inspectie van panden. Dergelijke zaken moeten geregistreerd worden. Door deze zaken te digitaliseren kunnen processen gestroomlijnd en versneld worden. Zo werkt deze software in verschillende vastgoedprocessen, zoals bijvoorbeeld:
- het uitvoeren van veiligheidsinspecties,
- sleutelovereenkomsten,
- proces-verbaal van oplevering,
- de opname van meterstanden,
- technische adviesrapporten.

Gebruikers in vastgoed

Er zijn verschillende manieren denkbaar om de vastgoedsoftware van Incontrol in te zetten. De vastgoedbeheerder kan snel en veilig vastgoed opnemen in de administratie. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van kantoren, panden en andere objecten. De tijd van het faxen van formulieren is inmiddels voorbij, want alles kan digitaal worden ondertekend.

Een andere casus is de (verhuur)makelaar. Rapporten werden tot nu toe altijd analoog geleverd, maar het is mogelijk dit proces te digitaliseren aan de hand van een digitaal rapport. Zo is het eenvoudig een check-in of check-out van een woning te maken.

Gebouwbeheerders kunnen inspecties van gebouwen uitvoeren en de resultaten hiervan op de tablet middels een app vastleggen. Daarbij kunnen er voor verbeterpunten cases worden aangemaakt en worden toegewezen aan de juiste partijen.

Een laatste manier waarom de inzet van Incontrol een rol speelt is bij de Technische Dienst. Aan de hand van notificaties op smartphone of tablet krijgt de dienst meteen een melding wanneer er een probleem moet worden opgelost. In de app is het eenvoudig communiceren met anderen over de status van een project.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.