Digitaal besparen

Smartphones en tablets maken het leven op sommig gebied een stuk makkelijker. En met deze 5 gratis apps, zowel voor iOs als Android wordt het leven ook een stukje duurzamer. Alle apps zijn te downloaden in de App store en via Google Play.

Gepubliceerd: 31 augustus 2015

Digitaal besparen met smartphone of tablet?

5 slimme apps

Smartphones en tablets maken het leven op sommig gebied een stuk makkelijker. En met deze 5 gratis apps, zowel voor iOs als Android wordt het leven ook een stukje duurzamer. Alle apps zijn te downloaden in de App store en via Google Play.

1. NPO Groen-app
Laat je groener leven

Download de app, accepteer de uitdagingen, hou ze een week vol en ontdek wat je hebt bespaard. Want hoeveel water bespaar je nou eigenlijk als je korter doucht? Hoeveel elektriciteit scheelt het als je de droger niet gebruikt. En het mooie is dat men tijdens de uitdaging dus al direct gaat besparen.

2. EcoGator 
Zo energiezuinig zijn apparaten echt.

Met al die energielabels ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Iedereen belooft de zuinigste te zijn. Hoe het werkelijk zit laat de EcoGator zien. Scan met je smartphone het energielabel en je krijgt direct een berekening van de energiekosten en het jaarlijkse energieverbruik. Handig zijn de energietips die de app je geeft.

3. Weggooitest app
Hoeveel euro’s verdwijnen er in de afvalbak?

Ongemerkt verdwijnt er aardig wat voedsel in de afvalbak. En ach wat kost dat nou, dat halve brood dat oud is geworden? Of dat fruit dat niet meer fris is. De Weggooitest app opent je de ogen en laat direct zien wat de kosten zijn. Zowel in kilo’s als in euro’s en CO2.

4. De Afvalscheidingswijzer
Welk afval hoort waar?

Afvalscheiden, de meesten van ons dragen hun steentje al bij. Maar toch steken er soms vragen de kop op. Glas hoort in de glasbak, maar geldt dat ook voor een drinkglas dat stuk is? Of een vaas? En die kartonnen pizzadoos, waar laten we die? Bij het oud papier of bij het huisvuil?

5. Huisje Boompje Beter
Helpt om de woning, het balkon en (dak)tuin klimaatbestendig te maken?

Van praktische tips over het vergroenen van balkons, handige informatie over zonwering binnen en buiten, tot isolerende maatregelen en waterbesparende apparaten. Huisje Boompje Beter laat zien hoe klimaatbestendig de woning is en wat de verbetermogelijkheden zijn.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.