Vijf leuke en slimme apps om je appartement in te richten

Zelf je appartement inrichten was nog nooit zo gemakkelijk. Een binnenhuisarchitect inhuren? Nergens voor nodig. Daar heb je tegenwoordig je smartphone voor.

Gepubliceerd: 25 april 2017

Met een swipe en een klik op je scherm tover je meubels in je huiskamer en verf op de muren. Welke meubels zullen er passen en hoe staat die kleur verf op de muur? Hier zijn 5 handige apps om je te helpen met de inrichting van je appartement.

1. Home Design 3D: met deze gratis app kun je je eigen huis bouwen in 2D of 3D. Er is een database met meubels en accessoires die je in je appartement kunt plaatsen. Deze kun je aanpassen zoals je wilt, in bijvoorbeeld grootte en kleur. Bekijk je woning alsof je er zelf bent in real time 3D. Je kunt het zelfs zien in daglicht of juist 's nachts.

2. Flexa: Twijfel je over welke kleur er past in jouw slaapkamer, huiskamer of keuken? Met de gratis Flexa app kun je direct zien hoe een bepaalde kleur zal staan. Richt de camera van je Samsung op de muur en kies in de app welke kleur je erop wilt. Dit werkt in realtime en je kunt switchen tussen kleuren. Leuk om te zien of dat blauw wat je in gedachten had wel staat.
De app is gratis te downloaden voor Samsung toestellen en eveneens te downloaden in de app store.

3. Neybers: Een database vol meubels en accessoires van echte merken geven je de mogelijkheid om via je smartphone je kamer in te richten. Je maakt foto's van je appartement en plaatst de meubels daarin of je gebruikt een template. Uiteindelijk kun je je creatie delen via alle social media. De app is gratis.

4. Planner 5D – Interior Design: Eenvoudig te gebruiken, met veel mogelijkheden. De gratis versie biedt al veel mogelijkheden om je zelfgemaakte ruimtes in te richten, en met de betaalde versie heb je toegang tot een grote catalogus. Gebruik de 2D, 3D en virtual reality modes om je nieuw ingerichte kamer te bekijken.

5. Home Planner Ikea: de grote meubelgigant heeft zijn eigen gratis app. Kies uit de vele voorwerpen om je huis op jouw manier in te richten. Maak je eigen plattegrond en combineer kleuren en texturen. Ook deze app is verkrijgbaar op jouw Samsung toestel en eveneens te downloaden in de app store.

Door handige apps te gebruiken krijg je meer inzicht in wat er mogelijk is in de ruimte die je wilt inrichten. Het is niet alleen leuk om vast te zien hoe je kamer eruit zal gaan zien, maar kan je ook een miskoop besparen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.