VvE Energiebespaarlening

De woning van Pia Bronsveld is sinds een paar maanden voorzien van vloerisolatie, een hoogrendementsketel en zonnepanelen. En dat bevalt!

Gepubliceerd: 01 november 2016

Bronsveld huis is gebouwd in 1929. “De muren waren al redelijk goed geïsoleerd. We hadden ’s winters alleen zo’n last van een koude vloer. Daar wilden we wat aan doen.” Behalve vloerisolatie stonden ook zonnepanelen op het verlanglijstje van Bronsveld. “We hebben zelf best een ‘groene’ instelling. Dat wilden we ook vertalen in ons huis.”

Op zoek

Maar hoe financier je die energiebesparende maatregelen? “We zijn eerst met de aanbieders van zonnepanelen in gesprek gegaan. Die kwamen met allemaal snelle financieringsmogelijkheden. Dat wilden we niet. Dus zijn we zelf maar op zoek gegaan.” Het werd een Energiebespaarlening.
 
Blij met de maatregelen
Inmiddels zijn de meeste energiebesparende maatregelen doorgevoerd. Bronsveld is blij. Vooral met de zonnepanelen. “We hebben nog zo’n analoge energiemeter. Die loopt ontzettend hard terug! We hadden dit veel eerder moeten doen.”

Uitbouw

Bronsveld is nog niet klaar met verduurzamen. “We hebben een uitbouw met een plat dak. Misschien gaan we daar nog wel een groen dak van maken. Met beplanting. Ook willen we bekijken we of we de muren aan de noordkant kunnen isoleren. We zijn nog lang niet klaar met verduurzamen.”

Energiebespaartips van Pia

- Kijk goed met wie je in zee gaat. Wij hebben bewust gekozen voor bedrijven waar we goede verhalen over gehoord hadden.
- Wacht niet. Wij hebben lang gewacht met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. We hadden dit veel eerder moeten doen.
- Neem – als het kan – ook zonnepalen. Daar heb je direct profijt van. Je ziet en voelt meteen dat je energie aan het besparen bent.

VvE Energiebespaarlening

De overheid heeft als doelstelling Nederland duurzamer te maken. Daarom helpt het Nationaal Energiebespaarfonds Verenigingen van Eigenaren bij het financieren van energiebesparende investeringen in of aan hun appartementencomplex.

Met de lening kunnen VvE’s de energiebesparende maatregelen meteen laten uitvoeren, zonder dat u eerst moet reserveren. De maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd. Kijk voor de mogelijkheden op Energiebespaarlening.nl.

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.