Het voordeel van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens heel voordelig. Ook met een VvE is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Gepubliceerd: 17 juni 2019

Sterker nog, de voordelen voor een VvE zijn even groot als bij andere woningbezitters. Lees hier een aantal voordelen van zonnepanelen voor een VvE.

Kies waarop je wilt besparen

Plaats je zonnepanelen? Dan heb je als VvE de keuze waarop je wilt besparen. Ten eerste is het mogelijk om te besparen om de gemeenschappelijk stroomkosten van bijvoorbeeld de lift of de lampen in het appartementencomplex. Daarnaast is het ook mogelijk om te besparen op de kosten per woning. Elk huishouden krijgt dan een eigen splitter, die aan de woning wordt verbonden. Het is echter wel lastiger om elke woning aan te sluiten, waardoor de kosten mogelijk hoger uitvallen.

Saldeer nog tot 2023

Hoewel de overheid eerst plannen had om de salderingsregeling eerder af te bouwen, is deze volgens Homedeal verlengd tot 2023. Met de salderingsregeling mag je alle stroom die te veel wordt opgewekt direct terugleveren aan de energieleverancier. De teruggeleverde energie haal je van je verbruikte energie af, waardoor de rekening aan het eind van het jaar lager uitvalt. Na 2023 vervangt de overheid deze regeling waarschijnlijk met een subsidieregeling. Met deze nieuwe regeling levert het terugleveren van stroom minder op en kost het terugvragen ook nog eens extra tijd. Als je nu kiest voor zonnepanelen heb je nog het meeste voordeel van de salderingsregeling.Vraag de btw terug

In een aantal gevallen komt de VvE in aanmerking voor het terugvragen van de btw. Dit kan wel enkel bij woningen die individuele aangesloten zijn op de zonnepaneleninstallatie. Van de gezamenlijke stroomkosten is de btw al afgehaald, omdat dit onder de VvE valt, die wordt gezien als een organisatie zonder winstoogmerk. Door je bij de belastingdienst in te laten schrijven als kleine ondernemer ontvang je alle btw aan het eind van het jaar terug, waardoor je flink bespaart op je energiekosten.

Kies voor de toekomst

De door te kiezen voor een zonnepaneleninstallatie verhoog je de waarde van een woning. Daarbij gaan zonnepanelen tot wel 25 jaar mee. Het is dus een investering in de toekomst. Het is ten eerste aantrekkelijk voor je portemonnee, maar ook nog eens een een bewuste keuze voor een beter milieu.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.