Je appartement financieren: 4 tips

Sta je op het punt een appartement aan te schaffen, dan heb je natuurlijk geld nodig. En hoewel het appartement je in de toekomst wellicht veel op gaat leveren, zul je op dit moment zelf veel moeten investeren.

Gepubliceerd: 14 februari 2019

Het appartement moet natuurlijk aangekocht worden, maar je zal het vervolgens ook op je eigen manier in moeten richten en aan moeten passen zodat het toekomstig zoveel mogelijk rendement oplevert. Maar waar moet je nu op letten bij de financiering van je appartement en welke zaken moet je in overweging nemen? We geven je een aantal handige tips mee.

1. Spaar zoveel mogelijk

Om niet teveel lasten op je schouders te brengen is het belangrijk om zoveel mogelijk geld te sparen voordat je op aanschaf overgaat. Begin bijvoorbeeld met beleggen bij de binck bank. Hoe meer vermogen je zelf inbrengt, hoe minder hoog je hypotheek hoeft te zijn. Zelfs wanneer dit betekent dat je een jaartje langer moet wachten is het deze tijd meer dan waard. Hoe lager je hypotheek (en dus maandelijkse betalingen), hoe beter natuurlijk.

2. Het afsluiten van een lening of hypotheek

Hoewel de kans groot is dat je sowieso een lening of hypotheek af moet sluiten, is het belangrijk om hier echt de tijd voor te nemen. Onderzoek de verschillende mogelijkheden en maak pas een keuze wanneer je echt helemaal zeker bent. Via Nederlandreview kun je makkelijk allerlei organisaties, bedrijven en aanbieders vergelijken en direct zien wat de rest van Nederland van deze organisatie vindt. Zo kun je makkelijker een keuze maken en vertrouwen op de meningen van honderden anderen.

3. Wat is je rendement?

De aanschaf van een appartement en het afsluiten van een hypotheek is een ding. Maar hoe zit het met het rendement wanneer je de aanschaf eenmaal gedaan hebt, en besluit het appartement te verhuren? Welke huurprijs kun je vergeleken de rest van de markt voor dit appartement vragen, dekt dit alle kosten en zorgt het ook nog dat je wat geld overhoudt? Door vooraf de juiste berekeningen te maken kun je direct kijken of het de investering waard is.

4. Houd de markt in de gaten

De huizenmarkt verandert natuurlijk regelmatig, en datzelfde geldt voor banken en hypotheken. Wacht tot het ultieme moment om op aanschaf over te gaan, en doe vooraf het nodige onderzoek. Kijk bijvoorbeeld wat jouw appartement waard is in tegenstelling tot andere appartementen. Dit onderzoek kan je de nodige bevestiging geven om daadwerkelijk tot financiering en aankoop over te gaan, of toch maar liever even te wachten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.