Het kiezen van pvc vloeren Zwolle voor in jouw appartement: tips

Ga je binnenkort verhuizen naar een appartement in Zwolle of omgeving, of heeft jouw huidige appartement in deze stad een make-over nodig? Dan hoort daar ook zeker een andere vloer bij.

Gepubliceerd: 29 mei 2024

Dan hoort daar ook zeker een andere vloer bij. Denk bijvoorbeeld aan een pvc-vloer, die een warme uitstraling heeft, maar tegelijkertijd ook erg strak kan ogen. Hoe kies je eigenlijk de juiste pvc-vloer voor in jouw appartement? Hieronder geven we je een aantal tips voor jouw appartement in Zwolle.

1. Het aantal vierkante meter

Voordat je op zoek gaat naar geschikte pvc vloeren Zwolle, is het belangrijk om eerst de praktische zaken af te vinken. Denk bijvoorbeeld aan het opmeten van de ruimte. Als je deze gegevens hebt, kan de zoektocht pas echt van start gaan. Aan de hand van deze gegevens kan bijvoorbeeld een prijs worden berekend.

2. Per ruimte verschillend of niet

Ook belangrijk om je af te vragen: wil je overal dezelfde pvc-vloer, of mag dit ook verschillen per ruimte? Je kunt bijvoorbeeld in de slaapkamers kiezen voor een andere pvc-vloer dan de pvc-vloer die je in de woonkamer gaat leggen. Als je er wel voor kiest om overal dezelfde pvc-vloer te laten leggen, kun je over het volgende nadenken. Je kunt namelijk alvast nadenken of je de pvc-vloer over de hele verdieping door wil laten lopen zonder drempels, of dat je er wel drempels in verwerkt en dus per ruimte opnieuw begint met de vloer leggen.

3. Uitstraling

Als je weet hoeveel je nodig hebt voor de vloer, kun je op zoek gaan naar een pvc-vloer. Het aanbod is enorm, dus stel jezelf bij dit punt ook weer een aantal vragen. Wat voor uitstraling moet de vloer geven? Zo kun je kiezen voor een warme, houtlook pvc-vloer. Je kunt ook kiezen voor een strakke betonlook pvc-vloer. Ook de breedte van de plank en de manier van leggen spelen een belangrijke rol, zoals een visgraatmotief. Daarnaast kun je ook kijken naar de groef tussen de planken, zoals een V-groef. Kijk voor het aanbod in pvc-vloeren eens bij Floorsee en ontdek zelf wat het beste past bij jou en jouw Zwolse appartement.

4. Klik- of plak-pvc

Als je weet wat voor uitstraling de vloer moet hebben, kom je bij de tweede keuze: klik- of plak-pvc. Plak-pvc wordt letterlijk op de vloer geplakt, terwijl klik-pvc aan elkaar wordt geklikt. Als je het appartement gaat huren, kan het zo zijn dat een plak-pvc niet is toegestaan. Verdiep je hier dus goed in: evenals de voor- en nadelen van beide type vloeren.

Nog meer tips voor jouw appartement

Heb je een vloer uitgekozen? Fijn! Dan kun je ook alvast nadenken over de rest van de stijl van het appartement. De vloer is immers waar het allemaal bij begint en als deze is uitgekozen, kun je ook verder gaan met de rest van de woning.

Tip 1: Kleurgebruik

Zo kun je bijvoorbeeld alvast nadenken over het kleurgebruik in jouw appartement. Deze kleuren moeten natuurlijk wel goed passen bij de vloer. Als je voor een warme vloer hebt gekozen, is het ook mooi als je een bijpassende tint op de muren verft. Ditzelfde geldt ook voor de kleur van de kozijnen.

Tip 2: Meubilair

Als je de basis hebt uitgekozen, dus de vloer en de kleuren voor op de muren en de kozijnen, kun je meubels gaan uitzoeken. Je hebt vast een bepaalde stijl voor ogen: welke meubels passen goed bij deze stijl? Je kunt natuurlijk ook helemaal jouw eigen stijl creëren, dat maakt jouw appartement juist uniek. Als je meubels hebt aangeschaft, zorg er dan wel voor dat je meubelviltjes in huis hebt gehaald: je wil natuurlijk niet dat jouw gloednieuwe pvc-vloer beschadigt. Vervolgens kun je de rest van jouw Zwolse stulpje aankleden met bijpassende accessoires.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.