Ontdek de drie voordelen van een PVC vloer

Ben jij toe aan een nieuwe vloer in jouw woning? Dan ben je druk bezig met het zoeken naar een geschikte vloer.

Gepubliceerd: 04 september 2022

Bij het kiezen van een vloer dien je rekening te houden met een aantal zaken.
Allereerst heb je natuurlijk een bepaald budget samengesteld. Daarnaast houd je rekening met de meubelen in jouw woning. Het materiaal van de vloer is ook niet geheel onbelangrijk. Maak kennis met de PVC houtlook vloer.

1)Eenvoudig te onderhouden

Het onderhoud van een vloer is enorm belangrijk. Door de vloer goed te onderhouden, gaat de vloer langer mee. Daarnaast is hygiëne belangrijk. Een PVC is gemakkelijk schoon te maken. De vloer is over het algemeen vrij egaal. Je kunt alle kruimels dus gemakkelijk weghalen met de stofzuiger. De stofdeeltjes gaan niet tussen de vloeren zitten. Daarnaast kan je de vloer ook behandelen met water. Door middel van een dweil kan je de vloer grondig schoonmaken.

2)Geschikt voor vloerverwarming

Niet iedere vloer is geschikt voor vloerverwarming. De PVC vloer heeft een unieke eigenschap. De vloer past zich namelijk aan naar de temperatuur in de omgeving. Daarnaast is de vloer erg dun. De vloerverwarming wordt onder de vloer gelegd. De warmte van de vloer wordt gemakkelijk door de vloer heen gelaten. Indien jij van plan bent om gebruik te maken van vloerverwarming, dan raden wij aan om vooraf het lijmsoort te checken. Een aantal lijmsoorten kunnen niet tegen warmte en lossen zich op. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

3)Gemakkelijk te vervangen

De PVC vloer heeft dan wel een lange levensduur, maar na verloop van tijd gaat ook de kwaliteit van een PVC vloer achteruit. Na een tijdje kunnen er beschadigingen op de vloer ontstaan of ben jij gewoon toe aan een nieuwe vloer. Bij een beschadiging kan je er ook voor kiezen om enkel de desbetreffende strook te vervangen. Je hoeft niet de gehele vloer te vervangen bij een beschadiging van een klein deel van de vloer.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.