Hoe beschermt u uw appartement zo goed mogelijk tegen ongedierte?

ook in een appartement is het belangrijk om ongedierte buiten de deur te houden.

Gepubliceerd: 11 februari 2024

Appartementen zijn nog steeds ontzettend in trek in ons land. Veel starters beginnen hun wooncarrière in een appartement, terwijl appartementen ook bij oudere mensen in de smaak vallen. Bent u zelf ook gevallen voor de charme en gezelligheid van een appartement? Dan wilt u uiteraard van zo veel mogelijk wooncomfort genieten.

Dat is mogelijk, maar dit komt u niet zomaar aanwaaien. Zo is het – ook in een appartement – belangrijk om ongedierte buiten de deur te houden. Op zich kunt u op meerdere manieren muizen bestrijden, maar u wil helemaal niet dat dit aan de orde is. U wil veel liever dat u helemaal geen last van muizen en ander ongedierte hebt. Dat is mogelijk met onderstaande tips.

Dicht de kieren en gaten goed af

Muizen en andere dieren maken geen onderscheid tussen een huis, appartement of riool. Ze zijn simpelweg op zoek naar beschutte plekken die bij voorkeur zo vuil en vochtig mogelijk zijn.

Voldoet uw appartement aan die eis? Dan hoeft u nog niet eens last van ongedierte te krijgen. Door alle kieren en gaten goed af te dichten, houdt u de meeste dieren namelijk buiten de deur. Een muis heeft maar een klein gaatje nodig, maar is niet bestand tegen de kracht van afdichtingskit.

Loop daarom eens een rondje in uw appartement. Kijk ook goed naar uw eventuele tuin of balkon bij uw appartement en de gevel van het appartement. Ziet u gaten of kieren? Dan zou u deze zo snel mogelijk af moeten dichten.

Ruim uw appartement netjes op

U wilt gewoonweg geen last van ongedierte hebben. Zoals hierboven al aangegeven, komt ongedierte op onder meer vuil af. U moet daarom uw appartement zo schoon mogelijk houden.

Is het echt nodig om elke dag uw appartement te poetsen/boenen? Nee, dat is niet nodig. Het gaat vooral om het volgende:

- Houdt uw keuken goed schoon. Ongedierte trekt maar al te graag naar uw keuken toe, aangezien juist in de keuken etensresten te vinden zijn. Het is daarom belangrijk om uw keuken goed schoon te houden.

- Ruim afval direct op. Ook in een appartement krijgt u dagelijks met het nodige afval te maken. Met het oog op ongedierte zou u dit afval direct op moeten ruimen. Des te minder afval, des te kleiner de kans op ongedierte.

- Stofzuig met enige regelmaat. U doet er ook verstandig aan om regelmatig te stofzuigen. Ook hiermee verwijdert u veel etensresten waar dieren juist zo gek op zijn.

Helpt de preventie niet?

U kunt dus op meerdere manieren ongedierte in uw appartement voorkomen. Helpt dit uiteindelijk toch niet? Dan zou u bijvoorbeeld een ongediertebestrijding Utrecht moeten inschakelen. Of een vergelijkbare specialist uit uw buurt.

Het is absoluut mogelijk om zelf ongedierte te bestrijden, maar het is niet raadzaam. U moet namelijk precies weten waar u mee bezig bent. Ook moet u op zoek naar de oorzaak van ongedierte in uw appartement gaan. Dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Vertrouw daarom op de expertise van een specialist.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.