Klein appartement? Kies voor een twijfelaar bed

Als je klein woont, pas je je interieur daarop aan. Je kiest voor minder meubels en de meubels die je kiest zijn vaak wat kleiner en efficiënter. 

Gepubliceerd: 26 oktober 2020

In de meeste kleine appartementen en woningen zijn het vooral de keuken en de slaapkamer waar de ruimte beperkt is. En dat betekent… slapen in een smal bedje. Toch?

De afmetingen van een twijfelaar bed

Een twijfelaar bed zit qua afmetingen tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed in. De twijfelaar is gemiddeld 120 cm breed. Dit is afhankelijk van de winkel en van het type bed, want er zijn ook twijfelaars van 100 cm breed en van 140 cm breed. Vroeger waren er nog meer tussenmaten, maar tegenwoordig zijn dit de drie standaard breedtes van een twijfelaar. In de lengte kan een twijfelaar 200 cm lang zijn, maar ook 210 of 220 cm is mogelijk voor lange mensen. Let op, want in het buitenland kunnen de maten van bedden anders zijn dan in Nederland. Dat kan het vinden van een passend matras lastig maken.Comfort voor een persoon

Een twijfelaar bed wordt vaak gekozen door singles. Dat komt omdat een twijfelaar lekker veel ruimte biedt. Je hebt zo meer comfort en je kunt slapen zoals je wilt. Het fijne van een twijfelaar is dat het ook mogelijk is dat er iemand bij komt slapen in bed. Mocht je bijvoorbeeld een date hebben die romantisch verloopt, dan is je smalle eenpersoonsbedje in elk geval geen afknapper. Een twijfelaar is daarom een van de meest populaire bedden voor singles die een bescheiden appartement bezitten, waar geen ruimte is voor een tweepersoonsbed.

Twijfelaar voor twee

Woon je samen met je partner in een klein appartement? Dan is het lastig als er geen tweepersoonsbed in de slaapkamer past. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. Veel stellen vinden een twijfelaar van 140 cm breed een prima alternatief. Hierdoor houd je meer ruimte over dan je denkt! Het bed is ideaal voor de kleinere slaapkamer en biedt toch genoeg comfort voor twee personen. In een bed van 140 cm hebben beide partners genoeg ruimte om lekker te kunnen slapen.

De keuze voor een geschikt bed

De keuze voor een geschikt bed begint met het kiezen van de juiste maat. Weet je al welke maat bed je zoekt, dan ga je inspiratie opdoen. Er zijn heel veel mooie bedden in allerlei vormen en soorten. Zo kun je kiezen voor een twijfelaar met een houten ledikant ombouw, maar je kunt ook gaan voor een twijfelaar boxspring. Ook als het gaat om de keuze voor een matras heb je beschikking over tientallen mogelijkheden. Van een matras met pocketveren tot een koudschuim of traagschuim matras.

Een bed vinden dat mooi past in een klein appartement kan een hele uitdaging zijn. Ga je ook een nieuwe vloer kopen? Dan is het verstandig om de koop van bed en vloer op elkaar af te stemmen voor een mooi resultaat. Een twijfelaar bed is in veel gevallen de ideale oplossing voor een kleine ruimte. Zo heb je de luxe van een breed bed, maar houd je toch meer ruimte over dan wanneer je een tweepersoonsbed had gekozen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.