Hoe kies ik de juiste douche voor mijn badkamer?

Ben je niet meer zo tevreden over je huidige douche? Of is je huidige douche beschadigd geraakt? Met name als je een oudere douche hebt, is het advies om voor een nieuwe douche te kiezen.

Gepubliceerd: 26 december 2022

Met een nieuwe douche geniet je van nog meer gemak én een nog fraaier design.

Maar, hoe kies je nou de juiste douche voor in je badkamer uit? Er zijn meerdere punten waar je goed op moet letten.

Soort douche

Ten eerste moet je goed naar het soort douche kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een inloopdouche gaan? Of wil je voor een douchecabine met (glazen) wanden aan alle kanten gaan? Of wil je voor een douchebak kiezen met aan slechts één kant een (glazen) wand. De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

Om tot de juiste keuze te komen, moet je goed op twee punten letten:

- De aanwezige ruimte in je badkamer. Als je een kleinere badkamer hebt, is de keuze voor een douchebak logischer. Zo’n bak neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een inloopdouche.

- Je persoonlijke voorkeuren. Welke eisen stel je aan je nieuwe eisen? En op welke manier wil je graag van een heerlijke douchebeurt genieten? Denk al met al goed na over je persoonlijke voorkeuren.

Ga je voor een douche met douchebak? Kijk dan goed naar het materiaal. Het is op dit gebied aan te raden om voor een kunststof douchebak te kiezen.

Douchekop

Ten tweede moet je goed naar de douchekop kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een regendouchekop gaan? Gaat je voorkeur uit naar een handdouche? Of gaat je voorkeur mogelijk uit naar een combinatie van deze twee soorten douchekoppen? Ook op dit gebied heb je meer dan voldoende keuze.

De douchekop is vooral van belang voor het comfort. Zeker als je voor een regendouchekop kiest, is het op en top genieten tijdens het douchen.

Douchekraan

Ten derde moet je goed naar de douchekraan kijken. Op welke manier wil je graag je nieuwe douche kunnen bedienen? En in welke kleur moet de douchekraan bij voorkeur uitgevoerd zijn?

Belangrijke accessoires

Tot slot moet je goed naar de belangrijkste accessoires kijken. Denk hierbij aan de doucheslang, aan de douchedeuren en aan de afwerking van de douche. Om tot de beste keuze te komen, ga je het beste even naar een sanitairwinkel. In zo’n winkel kun je op je gemakje de verschillende soorten douches bekijken. En je kunt in zo’n winkel ook op je gemakje de verschillende douchekoppen en douchekranen bekijken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.