Zo deel je een badkamer in met bad en douche

Wil je graag een badkamer met bad, waarin je helemaal tot rust komt aan het einde van een lange werkdag?

Gepubliceerd: 19 september 2022

Er zijn verschillende manieren om een badkamer met bad en douche in te delen. In dit artikel lees je alles over bad douche combinaties en vrijstaande baden. Daarnaast lees je alles over hoekbaden.

Bad douche combinatie voor de kleine badkamer

Beschikt je badkamer over weinig ruimte, maar wil je wel graag een bad? Dan is een bad waarin je kunt douchen een uitstekende optie. Een bad waarin je kunt douchen beschikt over een vlak gedeelte met antislip laag. Zo weet je zeker dat je niet uitglijdt tijdens het douchen en heb je voldoende ruimte om goed te kunnen staan. Daarnaast kun je het douchegedeelte eenvoudig afsluiten met een stijlvolle douchewand.

Ben je slecht ter been en denk je dat een bad douche combinatie niets voor jou is? Niets is minder waar! Er zijn namelijk ook baden beschikbaar met een lage instap. De lage instap sluit je vervolgens af met een waterdichte schuifdeur.

Ruimtelijke inloopdouche met vrijstaand bad voor ruime badkamers

Mag je jezelf gelukkig prijzen met een ruime badkamer? Dan kun je ervoor kiezen om een vrijstaand bad in de badkamer te plaatsen. Een vrijstaand bad heeft een luxe uitstraling en past bij elke stijl badkamer. Maak de luxe uitstraling vervolgens compleet met een ruime inloopdouche, voor een extra ruimtelijk effect.

Kies je liever voor een douchecabine, dan een inloopdouche? Dat kan natuurlijk ook. In een ruime badkamer heb je ten slotte voldoende ruimte beschikbaar om te kiezen voor een type douche naar keuze. Douchecabines zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en vormen. Denk hierbij aan een zeshoekige, vierkante of rechthoekige cabine.

Kies voor een hoekbad in een middelgrote badkamer

Een hoekbad plaats je in de hoek van de badkamer, waardoor je alle ruimte in de badkamer optimaal benut. Daarnaast is een hoekbad compact, waardoor hij een stuk minder ruimte in beslag neemt dan een standaard bad. Zo blijft er altijd voldoende ruimte over voor een douche, wastafel en toilet.

Wist je dat er ook half vrijstaande baden verkrijgbaar zijn? Dit is een combinatie tussen een vrijstaand bad en een inbouwbad. Een half vrijstaand bad heeft net als een vrijstaand bad, een luxe uitstraling. Een half vrijstaand bad neemt echter minder ruimte in beslag, doordat het tegen een wand geplaatst wordt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.