Badkamer in een appartement

Het inrichten van een badkamer in een appartement is een leuke uitdaging. Douche, wastafel, kranen, ligbad, hangend toilet, wastafel, badkamermeubel alles mag, ook in de kleinste ruimtes.

Gepubliceerd: 26 januari 2022

Het succes van een badkamerproject hangt af van de goede optimalisatie van de ruimte en de keuze van de sanitaire voorzieningen waaruit het zal bestaan. In deze blog gaan we jou voorzien van tips om dit voor elkaar te krijgen.

Denk goed na over de indeling van je appartementen badkamer

Om met succes een appartementen badkamer te ontwerpen, is het essentieel om goed na te denken over de organisatie van de ruimtes. Om te voorkomen dat je ook maar een cm2 van jouw kleine badkamer verliest, moet je eerst de maten opmeten.

Start het project met een plan op schaal, waarin de beschikbare ruimtes en volumes voor het plaatsen van sanitair worden afgebakend. Definieer een toiletruimte, een locatie voor jouw douche of badkuip, evenals de meest optimale combinatie om de wastafel of het badkamermeubel met wastafel te plaatsen.

Kies kleuren die de ruimte vergroten (tegels en bekleding)

In een kleine badkamer is de keuze van vloeren en wanden essentieel om voor een extra volume-effect te zorgen. Bepaalde materialen en bepaalde kleuren geven een indruk van ruimtevergroting.

Speel met de contrasten van jouw tegels om de illusie van een grotere kamer te geven. Kies bijvoorbeeld een lichtgekleurde badkamerbekleding om de grotere muur aan te kleden en donkere tegels voor de andere muren. Dit zal het perspectief van de kamer aanzienlijk veranderen.

Liever een douche of toch liever een bad?

De douche en het bad vinden allebei hun plaats in een badkamer. De douche neemt minder ruimte in beslag dan een badkuip.

Maar ook een bad is zeker mogelijk in een appartementen badkamer. Kies een klein badkuipmodel in plaats van een vrijstaand bad traditioneel. Kijk bijvoorbeeld naar een half vrijstaand bad of een ander ruimtebesparend model.

Combineer design met functionaliteit (badkameraccessoires)

Enkele tips kunnen handig zijn om nog meer ruimte te besparen in een kleine badkamer. Zo geven badkameraccessoires ons veel speelruimte! Denk aan badkamerelementen die ruimtebesparend en praktisch combineren. Hierbij denken we met name aan spiegelkasten met geïntegreerde ledverlichting, handdoekradiatoren, badkamerspiegels, zeepdispenser gecombineerd met een handdoekbeugel. Deze badkameraccessoires geven niet alleen een vleugje design aan jouw badkamer, maar zijn ook zeer praktisch in gebruik.

Ruimte optimaliseren door opslag

Een perfect geoptimaliseerde ruimte is een goed georganiseerde ruimte. Voor kleine badkamers zoals appartementen badkamers zijn er praktische oplossingen op het gebied van opbergmeubels. Denk van de all-in-one badkamer meubels: badmeubel eenheden bieden het voordeel van de mogelijkheid om een badkamer te combineren met een kast en een wastafel, zelfs met kleine afmetingen. Als de ruimte in je appartementen badkamer echt minimaal is, ga dan voor ruimtebesparende meubels, zoals een ondiep compact model.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.