Hoe overwin je bezwaren voor laadpalen?

Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda. Elektrisch rijden is niet alleen goedkoop, maar ook een verantwoorde keuze voor onze planeet. Maar hoe zit het als de Vereniging van Eigenaren op de rem trapt bij het plaatsen van laadpalen?

Geplaatst door: Laadsnel

De onderliggende redenen achterhalen

Begrijp eerst waarom de VvE zo terughoudend is. Is het geld? Zijn het esthetische redenen? Of is het een jungle van regels die niemand echt begrijpt? Als je de kern van hun bezwaren begrijpt, kun je een gerichte aanpak ontwikkelen die de bezwaren voor ze wegneemt.

Kennis is macht

Laten we eerlijk zijn: sommige mensen binnen de VvE hebben gewoon wat meer informatie nodig. Als je zelf geen (elektrische) auto rijdt, voelt het aan alsof het je alleen maar iets kost en niets oplevert. Neem ze mee en deel je kennis en de voordelen van elektrisch rijden:

- Milieu-impact: De voordelen zijn bekend. 
- Waardevermeerdering: Goed nieuws, laadpalen kunnen eigenlijk als een investering in het vastgoed worden gezien.
- Praktisch en simpel: Installatie en gebruik zijn simpel.

De nadelen zijn dat je iets langer moet laden dan tanken. En het zou fijn zijn als dat gewoon op je eigen parkeerplaats kan.

Denk bij het delen van kennis ook aan het betrekken van de bewoners in het project. Een onafhankelijk laadpaal advies kan je hierbij helpen.‎

Flexibele Financiering: Er is een weg

Maak het de VvE gemakkelijker door alternatieve financieringsopties voor te stellen. Je hoeft niet per se de volledige kosten te dragen door laadpalen te kopen. Bedrijven zoals Laadsnel.nl bieden kostenefficiënte laadoplossingen voor de VvE. En laten we de verschillende modellen van koop, lease en exploitatie niet vergeten. Er is altijd een optie die past bij de behoefte van de VvE.

Samen sta je sterker

Betrek andere leden bij je missie. Een united front maakt het moeilijker voor de VvE om ‘nee’ te zeggen. Soms is het letterlijk een kwestie van 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. 

Het Mediation Masterplan

Als de situatie echt vastloopt, kan een onafhankelijke bemiddelaar het ijs breken. Het is een extra investering, maar eentje die een uitweg kan bieden uit een schijnbaar onoplosbaar probleem.

Plan B: Externe Laadopties

Geen beweging te krijgen in de VvE? Bekijk de alternatieven buiten je wooncomplex. Misschien is er een openbaar laadpaal om de hoek?

De weg voorwaarts

Ja, het kan soms een gedoe zijn als je wordt geconfronteerd met VvE-bezwaren. Maar onthoud: Rome is ook niet in één dag gebouwd. Met open communicatie, allianties en creatieve oplossingen, kun je de weg vrijmaken naar een groenere toekomst en laden in de parkeergarage.

Dus waar wacht je nog op? Zet die eerste stap. Je hebt nu de sleutels in handen, het is aan jou om de elektrische motor te starten. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Laadsnel

Laadsnel

Distributieweg 21, 2404 CM  Alphen a/d rijn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.