Huishoudens besparen € 214,- door een WOZ bezwaar: hoe werkt dat?

Je mag niet zelf bepalen hoeveel de waarde van je huis is. De overheid zal deze waarde bepalen.

Gepubliceerd: 07 januari 2023

Je kunt bezwaar maken tegen de WOZ. Je kunt dit doen door WOZ bezwaar te maken bij het loket WOZ. Het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je bezwaar maakt. Je moet weten wat de waarde van jouw huis en die van andere huizen in de buurt is. Daarnaast moet je weten waar de overheid op let als zij een bezwaar in overweging nemen. Je moet een duidelijk idee hebben van wat je met je bezwaar wilt bereiken en hoeveel geld of tijd je eraan wilt besteden. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder!

Ken de waarde van je huis voordat je bezwaar maak

Het is belangrijk om de waarde van je huis te kennen als je bezwaar maakt tegen de WOZ. De waarde van je woning wordt gebruikt als basis voor de berekening van de WOZ-belasting. De WOZ heeft invloed op je inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting, erfgoed belasting en meer. Het is dus slim om je WOZ waarde te verlagen. Met de hulp van Kosteloos Bezwaar kun je erachter komen hoeveel je huis waard is. Mogelijk moet je ook kijken naar andere factoren die van invloed zijn op de waarde. Zijn er binnenkort bijvoorbeeld renovaties gepland die de waarde van je woning beïnvloeden? In veel gevallen worden huizen in goede staat zonder geplande renovaties verkocht voor meer dan de aankoopprijs die vermeld staat op de documenten.

Doe je onderzoek

Het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je bezwaar maakt. Het is belangrijk om de waarde van je huis te kennen, zodat je deze informatie kunt gebruiken bij de onderhandelingen met je bank. Je moet ook de waarde van andere huizen in je buurt opzoeken en onderzoeken hoeveel ze waard zijn. Op deze manier kun je bepalen of je huis echt minder waard is dan wat de bank beweert dat het is. Daarnaast kun je andere gevallen opzoeken waarin mensen met succes bezwaar hebben gemaakt tegen hun WOZ waarde. Luister naar hun tips en gebruik deze voor jezelf.

Geef de gegevens van het WOZ bureau correct door

De eerste stap bij een succesvol WOZ-bezwaar is het correct doorgeven van gegevens. Het is belangrijk dat je het juiste adres, contactpersoon en e-mailadres hebt. Je weet dus zeker dat je klacht zonder problemen bij hen terecht komt. Heb je deze gegevens nog niet of wil je zeker weten dat alles in je brief staat, dan is het een goed idee om je belastingadviseur of accountant te raadplegen voordat je deze indient. Je hebt het recht om je bezwaar schriftelijk kenbaar te maken en in te dienen bij je gemeente. Het is belangrijk dat je het bezwaar persoonlijk maakt, omdat dit je duidelijk kunt maken waarom je bezwaar maakt en wat er zou veranderen als je verzoek zou worden ingewilligd. Hoe specifieker je kunt zijn over wat er precies moet worden veranderd, hoe groter de kans op succes.

Laat je ondersteunen door een professional

Het kan verleidelijk zijn om alles zelf te proberen. Voor de meeste mensen zal het op de lange termijn alleen maar meer stress en problemen veroorzaken. Je bespaart tijd en geld door gebruik te maken van een professioneel bedrijf dat weet wat ze doen. Je krijgt ook een beter resultaat. Iemand anders met ervaring zal namelijk aan je zaak werken. Daarnaast werken ze vaak samen met andere experts en kennen ze mensen binnen de gemeente. Dit zal het slagingspercentage zeker verhogen. Doe het dus niet alleen!

Bereid je mentaal voor op het hele proces

Hoewel het belangrijk is om je bezwaar goed voor te bereiden en te presenteren, moet je ook mentaal voorbereid zijn op de mogelijkheid van een afwijzing. Als je bezwaar wordt afgewezen, komt dat vaak omdat de rechter vindt dat er te veel andere factoren een rol spelen. Als dit gebeurt, vat het dan niet persoonlijk op. Je kunt het altijd opnieuw proberen met een andere rechter of met een ander argument. Onthoud dat het beter is om afgewezen te worden dan helemaal geen bezwaar te maken. Zoals je in dit artikel hebt gelezen kun je bezwaar maken tegen de WOZ waarde van je huis. Veel mensen boeken succes en besparen daardoor flink wat geld. Wil jij ook geld besparen op belastingen? Maak dan bezwaar tegen de WOZ waarde van je woning. Laat je adviseren door een professional om de kans op succes te vergroten. Je kunt tot wel 214 euro besparen! Wie wil dit nou niet?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.