De deur staat altijd open - Maar niet voor kou en ongewenste gasten

Bewoners en hun bezoekers willen snel en makkelijk naar binnen en buiten kunnen. Dat betekent dat de centrale deur vaak openstaat. Zonde van de energie. En allesbehalve veilig. Of dat anders kan? Nou en of! De opties op een rij.

Gepubliceerd: 17 april 2018

Bewoners en hun bezoekers willen snel en makkelijk naar binnen en buiten kunnen. Dat betekent dat de centrale deur vaak openstaat. Zonde van de energie. En allesbehalve veilig. Of dat anders kan? Nou en of! De opties op een rij.

Zelfdenkende schuifdeur

Hoe verder de deur open staat, hoe meer kou naar binnen en warmte naar buiten kan. Handig zijn de schuifdeuren die de doorgangsbreedte volledig automatisch regelen op basis van een vooraf ingestelde temperatuur. De weersomstandigheden, zoals buitentemperatuur en windsnelheid, en de gewenste binnentemperatuur bepalen de openingsstand van de deur. Goed om te weten, de doorgangsbreedte blijft flexibel, op het moment dat er meerdere mensen door de deur willen, past de schuifdeur zich automatisch aan.

Sluissysteem

Een sluissysteem bestaat uit twee (zelfdenkende) schuifdeuren met daartussen een ruimte waar bijvoorbeeld vaak de brievenbussen hangen. De eerste schuifdeur biedt toegang tot deze ruimte, bij de tweede schuifdeur ga je het complex in. Deze deur gaat pas open als de centrale deur is gesloten en uiteraard alleen voor de bewoners. Het laten aanbrengen van een dergelijk systeem is echter wel ingrijpend en kostbaar, omdat je te maken hebt met een grondige renovatie van de entree.

Deurautomaat

Een goedkopere oplossing is om een deurautomaat op of boven de deur te laten plaatsen. Met deze toepassing opent en sluit de deur automatisch, waarbij de tijd dat de deur open staat naar wens in te stellen is. Er zijn diverse bedieningsmogelijkheden om deuren met dit systeem te openen, variërend van een afstandsbediening tot een gebruiksvriendelijk en veilige druppel of tag.

Deurdranger

Bij een overdekte of inpandige galerij kan er vanuit het trappenhuis aardig wat kou en tocht vanuit het trappenhuis langs de deuren gieren. En ook vanuit de berging kan een koude stroom door het complex waaien. Een deurdranger is dan aan te raden, hierdoor blijft de deur niet langer openstaan dan noodzakelijk en sluit de deur naar het trappenhuis automatisch.

Wie is daar?

Nog te vaak wordt de deur geopend zonder dat men precies weet wie er voor de deur staat. Met een slim intercomsysteem, zo’n systeem mét videobeelden, behoren dit soort situaties tot het verleden. Je hoort namelijk niet alleen wie er voor de deur staat, je ziet ook wie er aanbelt en naar binnen wil. Je eigen voordeur extra beveiligen doe je met een goed slot. Kijk bijvoorbeeld eens op Deur-cilindersloten.nl.

Slimme sleutels

In het verleden zag je sleutelschakelaars overal gewoon zitten. Met een hamer of schroevendraaier was het kinderlijk eenvoudig om bij de bedrading te komen. Vervolgens was het een kwestie van draadjes met elkaar verbinden en de deur ging open. Niet voor niets hangen de systemen steeds vaker in het gebouw en zijn de sleutelschakelaars steeds veiliger en de sluitsystemen steeds intelligenter.

Bij een elektronisch sleutelsysteem kan exact bepaald worden wie waar naar binnen kan. De sleutel kan in dit geval zowel een traditionele sleutel zijn als zogenaamde tag of druppel. Sleutel en slot worden doormiddel van software aan elkaar verbonden. Zo kunnen bewoners met één sleutel zowel de deur van het eigen appartement openen als de algemene ruimten, maar kan bijvoorbeeld de beheerder alleen maar de algemene ruimten openen. En eventuele hulp in de huishouding kan juist weer alleen de hoofddeur openen en de voordeur van het appartement waar ze werkt. Het voordeel van dit systeem is dat sleutels niet kunnen worden gekopieerd en bij verlies van een sleutel kan deze snel en eenvoudig worden uitgeschakeld waardoor mensen die kwaad willen er niets mee kunnen.

Waar zijn de sleutels?

Het sleutelsysteem kan nog zo slim zijn, zonder efficiënt sleutelbeheer schiet je er niet veel mee op. Wie heeft waar een sleutel van? Wie kan waar naar binnen? Sleutelbeheer dus. Goed om te weten dat er softwarepakketten zijn waarmee het sleutelbeheer relatief eenvoudig wordt.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.