De juiste raambekleding voor je appartement

De vloeroppervlakte van een appartement is meestal kleiner dan dat van een woonhuis.

Gepubliceerd: 30 augustus 2016

Bron

Omdat er minder woonruimte is, moet er efficiënter met de beschikbare ruimte worden omgegaan. Zo zijn er compacte multifunctionele meubels die bijvoorbeeld tegelijkertijd als bureau en opbergkast dienst kunnen doen, en banken die ook als slaapbank gebruikt kunnen worden.

Hoewel je er niet misschien direct aan zou denken, is ook raambekleding van invloed op de ruimte en de indeling ervan. Wil je bijvoorbeeld zowel vitrages voor de privacy als gordijnen voor de gezellige uitstraling en isolerende werking? Dan ben je zo een aantal decimeters diepte bij een raam kwijt omdat de meubels dieper de kamer in gezet moeten worden.

Multifunctionele DUO rolgordijnen in een appartement

Een goede oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een DUO rolgordijn. Door de goede combinatie van zowel functie als design zijn DUO rolgordijnen uitgegroeid van trend tot permanent populair. Een DUO rolgordijn is op het gebied van lichtinval en privacy door zijn doordachte design ook multifunctioneel. Het bestaat uit twee lagen stof die ten opzichte van elkaar bewegen. DUO rolgordijnen die geopend zijn laten licht door van buiten naar binnen en zien eruit als jaloezieën. Toch zorgen ze ook voor privacy doordat er geen sprake is van inkijk van buiten naar binnen. In gesloten toestand, met alle donkere vlakken naast elkaar, wordt het overgrote deel van het licht van buiten tegengehouden, blijft de warmte binnen en hebben ze meer het uiterlijk van een rolgordijn.

Welke interieurstijl je ook hebt, een DUO rolgordijn past er altijd bij doordat er ruime keuze is in stoffen en kleuren. Je creëert op een slimme manier de uitstraling die je zelf wilt.

Raambekleding voor een zolderappartement

Rolgordijnen zijn over het algemeen geschikt voor ieder vierkant of rechthoekig raam. Bij de meeste ramen rolt het doek dan recht naar beneden af. Woon je echter op een zolderappartement met een schuin dak, of zijn er kantel- of kiepramen geplaatst? Speciaal voor deze situaties zijn er rolgordijnen waarbij het doek vanuit een cassette via zijgeleiders schuin naar beneden afrolt. Bij INhuisplaza kun je direct alle soorten rolgordijnen online bestellen, maar je kunt ook telefonisch of in een van de showrooms voor deskundig advies terecht.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.