..........
shadow_fix

Raambekleding belangrijk voor eigen privacy-gevoel

Wij Nederlanders houden er niet van als passanten bij hen door het raam naar binnen kijken.

Toch doen we het bijna allemaal zelf ook graag bij anderen. Dat blijkt uit onderzoek naar hoe belangrijk raambekleding is met betrekking tot de privacy in huis.

Nieuwsgierig

Dat Nederlanders nieuwsgierig zijn, blijkt wel uit het aantal mensen dat bekent regelmatig bij anderen naar binnen te kijken. Zo’n 15% doet dit zodra ze hier de kans toe hebben en zo’n 34% geeft aan dit meestal te doen. De helft van de ondervraagden geeft toe soms bij de buren een kijkje te nemen. Slechts een heel klein percentage (3%) zegt nooit bij anderen naar binnen te gluren. Opvallend is wel dat het overgrote deel het vervelend vindt als er mensen naar binnen kijken. Een kwart van de ondervraagden maakt dan ook gebruik van raambekleding omdat ze zich anders bekeken voelen.

Naast privacy is het creëren van een intieme en knusse sfeer de belangrijkste reden voor het aanschaffen en daadwerkelijk gebruiken van de raambekleding. Zodra het donker wordt, doet zeven op de tien respondenten de raambekleding dicht. Anderen doen dit zodra het eten op tafel komt of wanneer de televisie aangaat. Er is maar een enkeling die zijn raambekleding nooit dicht doet en de bekleding dus puur ter decoratie heeft hangen.

Omdat sfeer zo'n grote rol speelt, is het belangrijk dat de raambekleding helemaal kan worden aangepast aan je eigen smaak en behoeftes. Zo kiest de één voor gordijnen en heeft de ander meer met jaloezieën. Bovendien is het opvallend dat vrijwel alle respondenten aangeven raambekleding te hebben hangen in huis. Blijkbaar is dit een onmisbaar accessoire in het interieur van veel Nederlanders.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam