Tips wanneer je de badkamer gaat verbouwen

Wanneer mensen een verbouwing (laten) doen in of rondom hun huis, dan wordt ook vaak gekeken naar de badkamer.

Gepubliceerd: 27 augustus 2018

Een badkamer verbouwen is vaak erg ingrijpend. Je bent immers iedere dag in de badkamer en er is veel gedoe met watervoorziening en leidingen. Toch kan een verbouwing van de badkamer de waarde van je huis enorm verhogen. Daarom hier een aantal tips wanneer je van plan bent de badkamer te verbouwen.

1. Bedenk goed wat je wilt

Dit lijkt een tip die erg voor de hand ligt, maar dit is toch de valkuil van de meeste mensen. Er is zoveel aanbod op het gebied van badkamers, dat je hier al snel in kunt omkomen. Maak dus eerst een moodboard met alles wat je leuk lijkt. Ga een keer naar de bouwmarkt en of kijk bijvoorbeeld op Pinterest. Maak daarna een definitieve keuze voor de stijl van de badkamer.

2. De indeling van de badkamer

De verbouwing van de badkamer kan zo ingrijpend zijn als je zelf wilt. Doordat er veel leidingen lopen, kan het een dure grap worden. Daarom is het verstandig de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Dan hoeft er immers geen leidingwerk te worden verlegd, wat veel geld kan schelen. Mocht je de indeling toch anders willen, dan is het verstandig om bij verschillende partijen een offerte aan te vragen.

3. De inrichting

Wil je een douche? Een bad? Of een douche én een bad? Bij het inrichten van je badkamer is het handig als je kijkt naar je eigen gebruik. Misschien ga jij wel nooit in bad. Dan is het bijvoorbeeld ook niet nodig om dat bad te behouden. Dit bespaart je ook weer een hoop ruimte, die je kunt vullen met andere meubels, zoals het badkamermeubel. Veel mensen denken dat van de hele badkamer het toilet het snelst en het gemakkelijkst wordt gekozen. Niks is echter minder waar. Er is zoveel keuze qua toiletten, dat het nog vrij moeilijk kan zijn er een te kiezen. De laatste jaren is er veel nieuws op de markt gekomen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een zwevend toilet. Dit ziet er niet alleen modern uit, maar is ook nog eens heel hygiënisch, het is namelijk enorm makkelijk schoon te maken.

4. Het licht in de badkamer

Als je de badkamer helemaal gaat verbouwen, dan hoort hier natuurlijk ook nieuw licht bij. Veel badkamers krijgen maar weinig natuurlijk licht binnen, omdat het niet  praktisch is als er een groot raam in je badkamer zit. Gelukkig is er veel speciale badkamerverlichting op de markt. Ga bij het kopen van verlichting uit van je eigen wensen. Wil je graag een romantische sfeer, of moet het juist praktisch zijn, zoals de populaire led lampen? Wil je dat je het licht kunt dimmen en moeten er spotjes boven de spiegel? Door dit te bepalen, kan je snel en gemakkelijk de juiste verlichting kiezen. Tip: koop alleen verlichting die daadwerkelijk bestemd is voor de badkamer! Elektriciteit en vocht gaan niet samen, daarom moeten badkamerlampen aan strenge veiligheidseisen voldoen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.