Inrichting van de badkamer

De badkamer is vaak een van de laatste ruimten die ingericht wordt, terwijl het dagelijks door iedereen vaak gebruikt wordt.

Gepubliceerd: 20 november 2017

Vaak is de badkamer een van de kleinste ruimtes in de woning, gelukkig hierdoor ook heel gemakkelijk in te richten! Mocht je de inrichting van de badkamer nu al een tijdje op de planning hebben staan, maar er toch maar niet uit komen; haal dan je inspiratie uit deze tips!

Raamdecoratie

Privacy is gewenst in de badkamer en raamdecoratie is een leuke, sfeervolle manier om dit aan te pakken. Zo vind je bijvoorbeeld in het assortiment badkamerdecoratie van VELUX hele mooie en betaalbare oplossingen zoals bijvoorbeeld een plissé gordijn. Deze laat voldoende natuurlijk licht binnen en geeft je tegelijkertijd de gewenste privacy!

Badkamermeubelen

Natuurlijk is het ook van belang om het juiste badkamermeubel te vinden. Heb je een hele grote badkamer dan kun je voor wat grovere meubels gaan, terwijl in een kleine badkamer juist wat creatiever nagedacht moet worden. Neem bijvoorbeeld een ovale wasbak in plaats van een rechthoek – dit neemt net iets minder ruimte in beslag en laat meer plaats over voor spulletjes op de rand!

Vergroten of verkleinen

Er zijn verschillende handige trucjes te gebruiken om een ruimte te vergroten of verkleinen; zo ook in de badkamer. Zo gebruik je bijvoorbeeld (grote) spiegels om een ruimte te vergroten. Heb je nu geen plaats voor een spiegel? Hang je spiegel dan voor het raam in plaats van aan de muur. Door gebruik te maken van een gekleurde wand of een ander kleurrijk accent kun je de ruimte ook groter laten lijken. Om de ruimte te verkleinen gebruik je juist weer hele kleurrijke prints met patronen.

Verlichting

Een goede verlichting is essentieel in de badkamer. Het is nu eenmaal (meestal) wel de plek waar je ’s ochtends tanden poetst, make-up op doet en je gezicht klaar maakt voor de dag. De juiste verlichting kan ook nog eens invloed hebben op de ruimtelijke ervaring. Door spotjes in het plafond te installeren krijgt de kamer bijvoorbeeld een elegante look en daarbij lijken de plafonds ook een stukje hoger. Plak eventueel wat gekleurde LED strips onder het bad, de wasbak of onder randjes van de muren; dan ziet het er helemaal stijlvol en elegant uit.

Slimme opbergruimte

Gebruik je opbergruimte verstandig en zorg ervoor dat het binnen de gekozen stijl past. Gebruik bijvoorbeeld rieten manden of andere natuurlijk materialen om je badkamer een rustige feel te geven. Als je nu te weinig plek hebt kunnen rieten manden ook gewoon aan de muur gehangen worden!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.