Badkamer verbouwen in uw appartement

Bent u verhuist naar een appartement en wilt u gaan verbouwen of is uw badkamer simpelweg aan vervanging toe? 

Gepubliceerd: 12 december 2020

In dit artikel leg ik u uit waar u op moet letten en geef ik u een aantal tips zodat uw badkamer voldoet aan de nieuwste trends.

Toestemming nodig van de VVE?

Voordat u begint met een verbouwing is het verstandig dat u goed afstemt met de VVE wat u van plan bent. In principe heeft u geen toestemming nodig van de VVE voor verbouwingen die enkel voor uw appartement gelden. De badkamer gaat alleen u in gebruik nemen dus de kans is groot dat de VVE hier niet op tegen zal zijn. Soms worden er uitzonderingen gemaakt in de splitsingsreglement. Juist om deze reden is het goed om toestemming te vragen bij de ALV (de Algemene Ledenvergadering).

Inspiratie: Badkamer met inloopdouche

De meeste badkamers hebben geen badkuip maar enkel een doucheruimte. Daarnaast zien we dat er steeds meer inloopdouches geplaatst worden ten koste van de douchecabine. Daarom enkele stijlen waarbij een inloopdouche centraal staat. Een inloopdouche is niet meer dan één of twee doucheschermen. Gelukkig kunt u een douchescherm aansluiten op uw smaak en stijl van de badkamer.

Beton- en houtlook badkamer

Wanneer u graag een badkamer wilt met beton- en houtlook elementen kies er dan voor om de inloopdouche minimalistisch te houden. Plaats een douchescherm met helder glas. Hierdoor oogt de ruimte groter omdat de doucheruimte betrokken wordt bij de gehele ruimte. Leg vloertegels in houtlook en wandtegels in betonlook. Maak het geheel af met sanitair in een kleur die zorgt voor contrast. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte of koperen wastafelkraan. Deze vallen direct op wanneer u de badkamer inloopt.

Industriële look in de badkamer

De industriële badkamer is erg populair. Probeer zwarte elementen toe te passen op de inloopdouche. Neem een douchescherm met een zwart profiel of zwarte strepen op de douchewand. Plaats betonlook tegels die zorgen voor een stoere look. Voor een industriële badkamer is dit een goede basis. Plaats meer zwarte elementen naar uw smaak zoals een regendouche en douchekraan. Een badkamermeubel met een zwarte onderkast en een zwarte wastafelkraan. Een badkamermeubel van 100 cm is een ideaal voor een badkamer van een gemiddeld appartement.

Een landelijke badkamer

Wanneer u liever een landelijke badkamer wilt dan vind u ronde vormen en warme kleuren vast mooi. Dit zijn de kenmerken van een landelijke badkamer. Het is vrij eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen. Plaats een wastafelkraan of regendouche met ronde vormen. Laat de warme kleuren terugkomen in de badkamertegels. Denk aan bruine of beige tegels.
Wilt u aan de slag met uw badkamer? Ga dan eerst langs de VVE. Ga daarna inspiratie opdoen welke stijl u graag terugziet in uw badkamer.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.