..........
shadow_fix

Wonen en werken vanuit je appartement

Vroeger was het gebruikelijk dat je vanuit je woning naar de werkvloer ging, om hier je dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

Het huis was er om in te wonen, terwijl de werkvloer er was om te werken en geld te verdienen. Tegenwoordig zijn er nog steeds veel mensen die hun geld op deze manier verdienen, maar er zijn ook meer en meer mensen die een combinatie maken van wonen en werken. In plaats van het huis uit te gaan om te werken, blijven zij thuis om hier hun werkzaamheden uit te voeren. 

Samen of alleen werken vanuit je appartement

Wie vanuit zijn of haar woning wil werken, kan dit samen of alleen doen. Woon je helemaal zelfstandig (zonder huisgenoten), dan werk je in je eentje vanuit de studeerkamer in het appartement, vanuit de eettafel in de keuken of zelfs vanuit je bed als je dit wil. Het grootste voordeel van het werken vanuit huis, is dat je alle vrijheid hebt om je dag in te delen. Je hoeft niet om 9 uur op kantoor te verschijnen, maar kunt ook eerder of later beginnen. En wil je een keer lekker in je pyjama werken? Dan houdt niemand je tegen, aangezien er niemand is die kan zien dat jij in je pyjama achter de computer zit. 

Een ander en nieuwer alternatief om vanuit je appartement te werken, is door in een speciaal hiervoor ingericht appartement te trekken. Hier woon je niet alleen, maar met een groep ondernemers die ook vanuit huis werkt. Zo werk je niet in je eigen studeerkamer, aan de eigen keukentafel of vanuit je eigen bed, maar in een gemeenschappelijke ruimte waar je met je huisgenoten en mede-ondernemers kunt werken. Een voordeel van het intrekken in een appartement met meerdere ondernemers onder één dak, is dat je nooit echt alleen werkt. Vind je het maar saai om alleen in je appartementje te werken, dan is dit de oplossing. Daar komt nog bij dat je interessante contacten opdoet, die je mogelijk kunt gebruiken voor je bedrijf. 

Overigens kun je niet alleen vanuit huis werken als je ondernemer bent, maar ook als je een flexibele baan hebt. Vindt je werkgever het prima als je een of meerdere dagen in de week thuis werkt, dan kan het ook al interessant zijn om een appartement te zoeken om dit alleen of met andere werkenden te doen. Dit wordt ook wel Het Nieuwe Werken genoemd en is steeds meer in opkomst. Er zijn genoeg woningen te vinden in Amsterdam waar je heerlijk alleen kunt werken of waar je met meerdere mensen kunt werken, dus je vindt altijd wel een woning die bij jou past.

Een appartement delen met mede-ondernemers: een ware trend in Amsterdam

Het delen van een appartement met mede-ondernemers, is een echte trend in Amsterdam. Hier wonen niet alleen veel creatieve en jonge ondernemers die graag vanuit huis willen werken, maar zijn ook genoeg grote gebouwen te vinden. Zoek online naar via Joprapido naar vacatures in Amsterdam met de mogelijkheid om thuis te werken of start een eigen bedrijf, zoek een appartement waar je met meerdere mensen kunt werken en je kunt aan de slag. Of je nu alleen wil werken of met meerdere werkenden in een pand wil zitten: er zijn genoeg mogelijkheden in onze hoofdstad om lekker thuis te werken.

 • Wonen aan het water

  appartementen

  Waarom is wonen aan het water zo populair? Wat trekt ons zo aan in een waterrijke omgeving? Appartement & Eigenaar ging op onderzoek uit

 • Wonen in industrieel erfgoed

  architectuur

  Veel mensen zien de aanschaf van een appartement als een investering voor later. Welke meerwaarde kan een locatie bieden? In de derde aflevering van deze rubriek onderzoekt Appartement & Eigenaar de waarde van wonen in industrieel erfgoed.

 • Contact met de buren

  administratie

  Wonen in een appartement betekent dat u in het gelukkige bezit bent van buren. Naast, boven, onder... Toch spreekt en ziet men elkaar vaak maar weinig. Wie de band onderling graag wat aan wil halen, leest deze tips.

 • Wonen boven winkels

  beheer

  Veel mensen zien de aanschaf van een appartement als een investering voor later. Welke meerwaarde kan een locatie bieden? In de tweede aflevering van deze nieuwe rubriek onderzoekt Appartement & Eigenaar de waarde van wonen boven winkels.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam