Woontrends van 2018 voor je interieur

Dé interieurtrends van 2018 vind je hier: van materialen zoals een eiken eettafel of rotan stoelen tot aan thema’s en kleurentrends.

Gepubliceerd: 01 maart 2018

Staat dit jaar in teken van een grotere verandering voor je interieur, ga je verhuizen of heb je zin om de inrichting van je woning een beetje te veranderen en wil je hierbij naar de huidige trends kijken? 2018 heeft weer een paar fraaie trends op het gebied van materialen, kleurgebruik en thema’s in petto. Natuur en de hierbij horende natuurlijke kleuren staan centraal. Dit zien we dan ook terug in diverse tinten én materialen. In dit artikel lees je meer over de interieurtrends van 2018.

Trendmaterialen van dit jaar

De natuur wordt dit jaar, in een verlengde van afgelopen jaar, naar binnen gehaald. De grove industriële meubelen en materialen van een aantal jaren geleden mogen plaatsmaken voor verfijnde materialen en producten die met de hand zijn gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gedetailleerde stoelen van rotan, maar ook aan een grote eiken eettafel in de eetkamer. Je kunt deze ambachtelijke trend heel goed combineren in verschillende soorten interieur, zelfs wanneer je niet zo dol bent op de natuurtrend van dit jaar. Een eiken eettafel is bijvoorbeeld heel passend in een moderne inrichting waar veel wit gebruikt maar staat uiteraard ook perfect in een warme, natuurlijke inrichting. Andere materialen die je dit jaar kunt verwachten zijn onder andere het opvallende marmer en het donkere teakhout.

Trendkleuren van dit jaar

Ook wanneer we naar de kleuren kijken van het interieur in 2018 zien we veel aardse en warme kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donkergroene muur, een marineblauwe bank of een okergele stoel. Afgelopen jaar zagen we al veel donkergeel in diverse inrichtingen en ook dit jaar staat in het teken van deze kleur. Wat opvallend is is dat we de kleur nu in combinatie gaan zien met andere warme kleuren zoals aubergine en zelfs donkerrood. De natuurlijke trend is daarnaast fijn te combineren met meer romantische (en warme) kleuren zoals oudroze. AkzoNobel en Flexa hebben eerder al dé kleur van 2018 bekend gemaakt, genaamd Heart Wood, een ‘volwassen roze’. Deze kleur schommelt tussen grijs en roze en is een warme combinatie van de sterke kanten van beide kleuren.

Botanisch wonen in 2018

Het algehele thema van dit nieuwe jaar staat dus in het teken van de natuur. Waar we de afgelopen twee jaar al als gekken de natuur naar binnen halen in de vorm van planten en moestuintjes zien we dit jaar dan ook eindelijk de verandering van kleuren en thema’s. Geen felle kleuren meer in combinatie met wit, maar rustige en warme kleuren die je kunt combineren met veel planten, veel lichtinval en veel gebruik van andere natuurlijke materialen zoals eikenhout of rotan. Deze vorm van botanisch wonen straalt een soort vrijheid uit, omdat het een verlengde van de buitenwereld, van de natuur, lijkt te zijn. Hierdoor creëer je voor jezelf een baken van rust als jullie thuis wat weer in één lijn loopt met het volgende thema: je huis als veilige haven voor de hele familie.

Huis als veilige plek

Omdat we vandaag de dag vaak ontzettend druk zijn met leven, werken, sporten, het gezin onderhouden, vrienden onderhouden, hobby’s uitoefenen en meer is het prettig om je huis als een écht thuis te hebben. Een plek waar je tot rust komt en een plek waar je je op je gemak voelt. De natuurlijke trend van dit jaar kan perfect voor dit thema en dit gevoel zorgen. Je maakt immers geen gebruik van schreeuwende meubels of accessoires, de nadruk ligt op warm en natuurlijk, zowel in kleur als in thema, en je hebt zelf thuis het gevoel van buiten zijn. Het is erg belangrijk om van jouw huis jouw thuis te maken, wanneer je dit voorgaande jaren lastig vond om te maken met de trends van dat moment is dit hét jaar om dit te kunnen bereiken. De trends zijn er in ieder geval nog nooit zo goed voor geweest.

Boho vs. Scandinavische trend voor je tuin

Tot slot een korte tip voor je tuin of balkon in 2018. Ook hierbij staat natuur in combinatie met warme kleuren voorop. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte waar je gebruik van kunt maken? Kies dit jaar dan voor een verticale tuin op bijvoorbeeld je balkon of in je tuin. De aanwezigheid van veel groen zorgt er op deze handige manier alsnog voor dat je een echte tuin hebt. Daarnaast zien we een kleurrijke boho vs. Scandinavische trend voor de inrichting van je tuin terug dit jaar. Deze trend zorgt voor een gezellige sfeer waarbij je uiteindelijk een ambiance creëert waardoor je het fijn vindt om buiten te zitten. Maak je eigen warme plekje en kies bijvoorbeeld voor een veranda, een grote zithoek met banken of een open haard in de tuin waar je lekker bij kunt kletsen met het hele gezin na een drukke dag.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.