Het depot van Boijmans Van Beuningen

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen -170 jaar oud- bestaat uit 151.000 objecten.

Geplaatst door: Gorter Group bv

In het huidige gebouw kan de conservator slechts acht procent van de collectie aan het publiek tonen. De oplossing? Een veertig meter hoog depot waarin de complete collectie kan worden aanschouwd door geïnteresseerden. MVRDV had wel oren naar dit concept en ontwierp het project. BAM Bouw en Techniek zorgt voor de realisatie.

Spectaculair
Het depot opent in 2021 haar deuren. Het iconische ontwerp is een aanwinst voor Rotterdam en de spectaculaire spiegelgevel is een geweldige blikvanger. En ook het dak is bijzonder te noemen. Het is een extensief groendak met een magistraal uitzicht over Rotterdam. Het dak is bereikbaar via een tweetal dakluiken, beide afkomstig van Gorter uit Schagen. Het robuuste RHTEI-dakluik is opgebouwd uit staal en biedt een praktische en veilige toegang tot platte daken. Dit luik zorgt tegelijkertijd, in gesloten toestand, voor een brandwerende afsluiting van de onderliggende ruimte. Daarnaast is er een RHT-dakluik toegepast. Dit dakluik kent een enorme isolatiewaarde en biedt, net als het RHTEI-luik, een comfortabele daktoetreding.

Veilige toegang tot lager gelegen ruimtes
En daar houdt de bijdrage van Gorter nog niet op. Het depot is tevens uitgerust met een zestal vloerluiken van deze fabrikant. Deze luiken zorgen voor een veilige toegang tot onderliggende ruimtes. De luiken zijn volledig belastbaar en vriendelijk in gebruik. Kosten nog moeite zijn gespaard in dit imposante project. We zeiden het al: het depot is een aanwinst voor Rotterdam!

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.