Veilige trap naar kelder of berging

Het veilig maken van trappen naar kelders en bergingen in gemeenschappelijke ruimten is van groot belang. Mapro biedt diverse producten waarmee u deze trappen veiliger kunt maken.

Geplaatst door: Mapro

Veilige trappen binnen uw wooncomplex‎

Als vereniging van eigenaren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gemeenschappelijke ruimten in uw wooncomplex veilig zijn voor bewoners en bezoekers. Een gebied waarbij extra aandacht nodig is, zijn de trappen die leiden naar kelders en bergingen. Deze trappen kunnen namelijk glad worden, vooral als mensen vuil en vocht van buiten meenemen tijdens slechte weersomstandigheden.

Gelukkig heeft Mapro diverse producten waarmee u deze trappen veiliger kunt maken. Door het gebruik van antislipmaterialen en contrastverbetering wordt de beloopbaarheid van de trappen sterk verbeterd. In dit artikel bespreken we enkele van deze oplossingen.

1. Antislip tape: een subtiele maar effectieve oplossing

Een eenvoudige manier om traptreden antislip te maken, is door gebruik te maken van antislip tape. Deze tape kan in verschillende kleuren verkregen worden, variërend van onopvallend tot juist met een duidelijk contrast. Hierdoor kunt u zelf bepalen welke uitstraling het beste past bij uw wooncomplex. Deze tape is gemakkelijk aan te brengen en biedt directe grip aan gebruikers. Het is een relatief goedkope oplossing die snel resultaat oplevert.

2. Trapneuzen met antislip inlage of reliëf voor extra grip

Een andere optie is het gebruik van trapneuzen met een antislip inlage of reliëf. Deze neuzen worden op de voorzijde van de traptreden geplaatst en bieden extra grip aan gebruikers. De antislip inlage zorgt ervoor dat mensen meer grip hebben tijdens het gebruik van de trap. Het reliëf op de trapneuzen zorgt voor meer grip, zelfs als de treden nat zijn.

3. R13 Granulaat antislip matten: maatwerk voor optimale veiligheid

Voor een meer uitgebreide oplossing kunt u ervoor kiezen om traptreden te bekleden met R13 Granulaat antislip matten. Deze matten worden op maat gesneden en afgewerkt met een trapneus. Het granulaatmateriaal biedt uitstekende grip en is geschikt voor intensief gebruik. Door te kiezen voor matten die contrasteren met de kleur van uw trappen, verbetert u ook nog eens de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid. De matten kunnen worden daarnaast gebruikt om looppaden veilig te maken.

4. Tough Grip beplating: robuuste antislipoplossing

Als u op zoek bent naar een echt robuuste antislipoplossing, dan is Tough Grip beplating wellicht iets voor u. Deze beplating bedekt de gehele traptrede en is gemaakt van hard kunststof. Tough Grip beplating biedt duurzame grip, zelfs onder extreme omstandigheden. Daarnaast kunt u ook hier weer kiezen voor een contrasterende neus om zo extra duidelijkheid te creëren. 

Maak elke trap in uw gebouw veilig‎

Van antislip tape tot trapneuzen met antislip inlage of reliëf, en van R13 Granulaat antislip matten tot Tough Grip beplating, er zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Door te kiezen voor de juiste combinatie van materialen en contrastverbetering kunt u de beloopbaarheid en veiligheid van uw trappen aanzienlijk verbeteren.

Investeer in de veiligheid van uw wooncomplex en zorg ervoor dat bewoners en bezoekers zonder zorgen gebruik kunnen maken van de trappen naar kelders en bergingen. Neem contact op met Mapro voor meer informatie over hun producten en hoe zij u kunnen helpen bij het creëren van een veilige omgeving.

Bedrijvengids Geplaatst door
Mapro

Mapro

Edisonweg 4, 1821 BN  Alkmaar

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.