Hoogpolige vloerkleden mogen weer

Jarenlang waren kelims en anderzijds geweven kleden de trend, maar daar komt langzaamaan verandering in.

Gepubliceerd: 21 maart 2017

Met de opkomst van de vintagestijl zien we tevens dat kleden en tapijten met een pool weer terugkomen. In 2017 zal deze trend nog meer vaste vorm gaan aannemen en ben je met een hoogpolig vloerkleed helemaal van deze tijd. De hoge pool is niet het enige wat er veranderd is op het gebied van vloerkleden. Laten we eens kijken wat er nog meer hot is dit jaar
Diepe kleuren en warme tinten zoals groen, denk aan de botanische look en bruin- en okertinten. Stond afgelopen jaar de romantiek met zachte poedertinten centraal, de pastelkleurtjes zijn anno 2017 echt passé.

- Kleden met vervaalde tinten gaan het dit jaar helemaal maken. Dit kunnen zowel kleden zijn die we kennen uit de tv-serie Mad Men, als Oosters geïnspireerde dessins. Het voordeel van deze soort hoogpolige kleden is dat ze in vrijwel elk interieur passen.
- Patchwork kleden zijn een ideale manier om kleur te brengen in een licht interieur. Zie het hoogpolig vloerkleed als een subtiele eyecatcher. Patchwork kleden zijn kleden uit een stuk waarbij het lijkt of ze uit meerdere stukken tapijt zijn samengesteld. Voor het meest sfeer verhogende effect kies je hier ook weer voor vervaalde tinten.
- Bohemian chic levert verreweg het beste bewijs dat hoogpolige kleden weer mogen. Bohemian chic wordt ook wel een laid-back stijl genoemd en is een stijl waarbij vrijwel elke combinatie mogelijk is. Bij toepassing van deze interieurstijl is het de bedoeling dat je het vakantiegevoel als basis neemt. Je maakt gebruik van de dessins van Azteken, Berbers, Arabieren en
Nomaden in het Midden-Oosten. Het woord 'Bohemian' dateert uit de 19e eeuw en refereert aan volkeren die geen vaste woonplaats hadden. In deze stijl mag alles en moet niets, net als op vakantie.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.