4 handige tips voor een hoekbank in je appartement

Ben je op zoek naar een nieuwe hoekbank? Om optimaal te genieten van je nieuwe bank, moet je wel rekening houden met een paar belangrijke dingen. Wij vertellen je welke!

Gepubliceerd: 23 juli 2018

Vier handige tips voor hoekbanken

Denk je aan een nieuwe bank, zo eentje waar je heerlijk languit op kunt liggen na een drukke dag? Dan denk je al snel aan van die fijne, zachte en grote hoekbanken. Of: hoeksalons, zoals ze in België zeggen. Voordat je er eentje gaat kopen, is het wel handig om over een paar dingen goed na te denken. Appartement & Eigenaar vertelt je over welke.

Hou rekening met de ruimte

Heb je een ruime woonkamer en wil je die ruimtelijk houden? Zet de hoekbank dan niet tegen een muur, maar juist vrij in de ruimte. Dan kan je er gemakkelijk omheen lopen en heb je ruimte voor een mooi dressoir of side table aan de achterkant.

Als je woonkamer wat minder ruim bemeten is, is het natuurlijk niet handig om de hoekbank midden in de kamer te zetten. Dan is het beter de bank tegen een muur aan te zetten. Plaats hem op ongeveer 20 centimeter afstand van de muur, zodat je evengoed een ruimtelijk effect behoudt.

Bepaal de plek van de chaise longue

Denk vooraf goed na over de kant van de chaise longue. Heb je een lange woonkamer? Dan kan de chaise longue ervoor zorgen dat de ruimte als het ware onderbroken wordt en ontstaat er een knussere zithoek. Hou wel altijd rekening met de looproute in je woonkamer en natuurlijk de plek waar je lekker tv wilt kijken of naar muziek wilt luisteren. Dat is namelijk de ideale plek voor de chaise longue.

Schuif je graag met je interieur? Dan is een modulaire hoekbank het beste idee. Deze bestaat namelijk uit verschillende losse onderdelen en kun je telkens weer op een andere manier neerzetten. Hartstikke handig!

Creëer verbinding

Leg een mooi en neutraal vloerkleed neer bij je hoekbank en je laat duidelijk zien waar de zithoek is: hier kan worden ontspannen. Door de meubels die bij het zitgedeelte horen deels of helemaal op het vloerkleed te plaatsen, zorg je voor verbinding en eenheid. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een fijn en rustig interieur. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt.

Bepaal de maat van de hoekbank

Laat los dat in een kleine kamer, een kleine bank moet staan. Nee. Juist grotere meubels geven het gevoel van ruimte. Een bank op pootjes geeft dan wat extra lucht aan je woonkamer. En natuurlijk moet elk gezinslid lekker kunnen liggen of zitten. Even tellen dus, en je weet hoe groot de bank moet zijn.

Wil je nog meer tips, of zoek je inspiratie?

Bij Goossens Wonen & Slapen kunnen ze je alles vertellen over de mooiste, leukste en fijnste hoekbanken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.