Verschillende soorten vloerkleden

Indien u overweegt om een vloerkleed voor in uw appartement aan te schaffen is de grote vraag, welk vloerkleed past het best bij mijn doeleinde.

Gepubliceerd: 08 maart 2022

Omdat dit een zeer terechte vraag is zullen we in deze blog de voor-en nadelen van de verschillende soorten vloerkleden. Ook proberen we aan de hand van deze blog u te helpen met het maken van de beste keuze. Zo vindt u gemakkelijk het juiste vloerkleed voor in uw appartement!

Verschillende type vloerkleden

Als het gaat om vloerkleden zijn er een paar verschillende type vloerkleden. Zo zijn er ronde vloerkleden, maar ook rechthoekige vloerkleden en vloerkleed lopers (rechthoekig maar dan smal in breedte). Dit zijn de vormen die een vloerkleed kan hebben. Daarnaast is het type vloerkleed ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. Zo kan men een vloerkleed hebben van 100% natuurlijk materiaal, maar zijn er ook vloerkleden van synthetisch materiaal.

100% natuurlijk materiaal

De vloerkleden die gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal, zijn er zowel als rond vloerkleed, als rechthoekig vloerkleed en ook als vloerkleed loper. De 100% natuurlijke materialen die gebruikt worden voor deze vloerkleden, zijn onder andere wol en sisal. Deze vloerkleden zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Synthetische vloerkleden

Maakt het jou niet uit of een vloerkleed wel of niet van natuurlijk materiaal gemaakt is. Dan zijn er flink veel meer opties, dan wanneer men een vloerkleed wil van natuurlijk materiaal. Zo zijn er namelijk ook vloerkleden waar synthetische materialen voor gebruikt zijn, deze materialen worden bijvoorbeeld gebruikt bij vintage vloerkleden. Een aantal redenen voor het gebruik van synthetische materialen is, dat het sterker is dan sommige natuurlijke materialen en dat het makkelijker schoon te houden is.

Welk vloerkleed past bij jou

Na het lezen van deze blog heeft u hopelijk een beter beeld gekregen van de mogelijkheden als het gaat om vloerkleden. Nu hoeft u alleen nog maar na te bedenken welke het best bij uw appartement past. Om een vloerkleed mooi te laten passen binnen een bepaalde ruimte, zijn er een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer er bijvoorbeeld veel rechthoekige voorwerpen zich binnen de ruimte bevinden, is het een goede suggestie om een rechthoekig vloerkleed te kiezen. Maar wanneer er veel ronde voorwerpen zich binnen de ruimte bevinden, kunt u misschien beter een rond vloerkleed kiezen. De samenstelling van het materiaal is hierin meer aan de persoonlijke voorkeur onderhevig. Wilt u advies welk vloerkleed het beste past binnen uw appartement? Neem dan eens contact op met de vloerkledenspecialist!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.