Kleed je appartement aan met een vloerkleed

Zo richt je je kleine appartement gezellig in!

Gepubliceerd: 15 juni 2017

Een appartement heeft veel voordelen; gunstig gelegen, betaalbaar maar vaak wel wat kleiner dan een huis. Dus is het belangrijk om in een appartement de ruimte optimaal te benutten. Dat kan bijvoorbeeld met multifunctionele meubels en door de hoogte van de kamer te gebruiken. Maar je wilt ook dat het geheel er gezellig uitziet. Dat doe je bijvoorbeeld door een stijlvol element als een vloerkleed aan je interieur toe te voegen.

Sfeervol

Een vloerkleed geeft sfeer aan een ruimte. Ga je voor een hoogpolig, laagpolig of vintage? Hoogpolig geeft een warme uitstraling, laagpolig is wat robuuster en vintage is weer wat meer klassiek.

Meten

Waar wil je het tapijt plaatsen? Belangrijk is deze plaats goed op te meten. Een vloerkleed dat te groot is, maakt je kamer namelijk weer kleiner. Een te klein kleed valt weer helemaal weg.

Verbind met je meubels

Doordat een vloerkleed je meubels als het ware met elkaar 'verbindt' ontstaat er eenheid en rust in je interieur. Door je meubels zo neer te zetten dat ze het kleed aanraken, ontstaat er automatisch verbinding tussen de meubels en creëer je je een afgebakende plek in je kamer.

Hoe onderhoud je een vloerkleed?

Om lang plezier te hebben van je kleed, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Denk maar eens aan wat een tapijt te verduren heeft; er wordt over gelopen, huisdieren liggen erop, kinderen spelen er en er wordt boven gegeten en gedronken. Als je huisdieren hebt, is het verstandig je tapijt goed te stofzuigen met een apparaat met voldoende vermogen. Zo zuig je eenvoudig alle etensrestjes, stof en haren uit het tapijt. Is er toch een vlek op gekomen? Geen nood. Er bestaan prima reinigingsmiddelen om zelf de vlek te verwijderen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.