..........
shadow_fix

Makkelijk een nieuwe vloer leggen

De makkelijkste oplossing voor een nieuwe vloer, zou zijn wanneer je een nieuwe vloerbekleding gewoon op de bestaande vloer kan leggen.

Helaas is dat in veel gevallen een utopie. Zonder ondervloer krijg je al gauw last van problemen met het volledig vlak krijgen van de dekvloer, bovenmatige slijtage aan de onderzijde van de nieuwe bedekking, oververing en in het slechtste geval een vochtprobleem tussen de twee vloerlagen. Zelfs met een volledig vlakke betonvloer is het altijd verstandig minimaal een dampwerende folie aan te brengen. Leg je een pvc of composieten vloer is het daarnaast ook wel fijn dat je meteen een geluidswerende rubber- of schuimlaag ertussen legt. Wanneer je in een woning met benedenburen woont ben je, indien je een harde vloer legt, volgens de wet zelfs verplicht een geluiddempende laag aan te brengen. Afhankelijk van het nieuwe vloermateriaal is het daarentegen in sommige gevallen wel degelijk mogelijk gebruik te maken van een bestaande onderlaag.

Laminaat over oude vloer

Laminaat is een verend product dat hinder ondervindt van vocht- en temperatuurschommelingen. Het is daarom af te raden laminaat over een bestaande vloer te leggen. In uitzonderlijke gevallen kan een goede kwaliteit projectvloerbedekking of zeil dienst doen als underlayment, mits het vast ligt en niet gescheurd is. Fabrikanten en winkels als Parketdirect.nl of fredparket.nl, bevelen altijd het materiaal van een ondervloer aan. Het is raadzaam om dit aan te houden.

Hout over tegels of beton

Het is niet aan de orde om oud zeil of een vloertextiel onder parket of een planken vloer te laten liggen. Een houten zweefvloer kan heel goed, mits vlak natuurlijk, over een tegelvloer of op het beton gelegd worden. Omdat hout een werkend product is, is het ook hier raadzaam er een dampwerende folie tussen te leggen.

Tegels of gietbeton op hout

Het kan, maar niet zonder stabiliserende tussenlaag en liever ook niet op te grote oppervlakken. Maak je in een ruimte met een houten vloer een badkamer waarin je tegels wilt, dan kan dit best. Voor grotere vertrekken is het risico op scheuren gewoonweg te groot.

Gietvloer over tegels

Deze manier is één van de weinige vloer-over-vloer methoden die weinig tot geen problemen oplevert. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het gietmateriaal goed hecht aan de ondervloer én je door de extra laag niet te hoog uitkomt ten opzichte van je deuren.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam