De houten vloer in uw appartement opfrissen; zo gaat u te werk!

Als u een appartement verhuurd met een houten vloer, heeft deze eens in de zoveel tijd onderhoud nodig.

Gepubliceerd: 16 december 2021

U kunt dit onderhoud perfect uitvoeren op het moment dat de huidige huurders vertrekken en er wat tijd zit tussen het intrekken van nieuwe huurders. Het kan namelijk zo zijn dat de vloer gebeitst moet worden of dat deze wat schuren en olie kan gebruiken. We helpen u graag op weg, zodat u binnen een paar dagen de houten vloer weer helemaal in topconditie verzorgt.

Complete renovatie nodig? Gebruik een schuurmachine!

Als de vloer er echt slecht aan toe is, kunt u kiezen voor een complete renovatie. Hiervoor hoeft u niet de houten vloer te vervangen, maar vereist wel het nodige werk. Houd er rekening mee dat dit een paar dagen in beslag gaat nemen en dat deze klus wat inspanning vergt. De vloer moet eens in de tien tot vijftien jaar opgeschuurd worden, dus het is helemaal niet gek als u dit een keertje zal moeten laten gebeuren. U kunt hiervoor zelf een schuurmachine kopen, maar veel bouwmarkten geven ook de optie om er eentje te huren voor een aantal uren. Hier gaat het meeste werk in zitten, omdat u meter voor meter netjes moet schuren. Voorzichtigheid en secuur werken zijn hierbij erg belangrijk. Vervolgens kunt u de vloer opnieuw beitsen, als u liever een andere kleur wenst, of opnieuw lakken. Zo kan de vloer weer jaren meegaan en ziet deze er weer als nieuw uit.

Enkel wat onderhoud?

Als de houten vloer er op zich nog prima bijligt, kunt u wat lichte onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan de vloer in de olie of was zetten, wat een paar uur duurt. Hierna kunt u de vloer laten drogen, waar u zo’n twaalf tot vierentwintig uur voor moet rekenen. Hierna kunt u weer op de vloer lopen en kunt u de meubelen terug op hun plek zetten. U kunt tevens van de huurders vragen om eens in de zoveel tijd onderhoud te plegen van de vloer, maar u moet hen hiervoor wel de middelen aanbieden. Dit kunt u in het huurcontract laten verwerken, net als de schade die ze maken aan de vloer. Zo weet u zeker dat de huurders goed met de houten vloer om zullen gaan. Het is natuurlijk niet wenselijk om telkens een nieuwe vloer te leggen wanneer er nieuwe huurders komen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.