Zo kun je een vloer van eiken behandelen

Heet u een mooie vloer van eiken in uw appartement liggen? Dan is het aan te raden om die vloer ook te behandelen.

Gepubliceerd: 15 maart 2022

Zo wordt de vloer beter beschermd en krijgt de vloer een nóg betere uitstraling. Bij het behandelen van een eiken vloer wordt de kleur van het hout namelijk benadrukt. Het effect kan vergelijken worden met het natmaken van een houten vloer. Ook het feit dat een behandelde vloer langer mooi blijft is een belangrijke reden om de vloer te behandelen. Wilt u uw eiken vloer behandelen? Dan leest u in dit artikel hoe u dit kunt aanpakken!

Kies het juiste middel om de vloer te behandelen


Wanneer u de vloer wilt behandelen, is het om te beginnen zeer belangrijk dat u het juiste middel kiest. De kwaliteit van het middel bepaalt namelijk hoe goed de vloer beschermd wordt. Daarnaast bepaalt het product dat u kiest ook hoe de vloer er uiteindelijk uit zal komen te zien. Voor het behandelen van een eiken vloer, kunt u het best een product als hardwaxolie gebruiken. Dat middel zorgt voor een mooie natuurlijke vloer.

De olie aanbrengen op de vloer


Wilt u de houten vloer behandelen met hardwaxolie? Dan is het belangrijk om het middel eerst goed te roeren. Hierna is het advies om eerst een test te maken door een klein beetje product aan te brengen om te kijken of de uitstraling naar wens is. Is dat het geval? Dan kunt u een microvezelroller of borstel gebruiken om de olie aan te brengen op de gehele vloer. Doe dat met de houtnerven mee en zorg ervoor dat u naar de deur toewerkt. Hoe lang het duurt voordat de eerste laag gedroogd is, is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. U kunt ervan uitgaan dat dit zo’n 10 uur duurt. Belangrijk is ook dat u de ruimte goed ventileert na het aanbrengen van de olie. Na het drogen van de eerste laag, dient u nog een tweede laag aan te brengen op dezelfde manier.

De voordelen van een behandelde eiken vloer


Zodra de olie eenmaal aangebracht en gedroogd is, kan er woreden geprofiteerd van de vele voordelen die daarbij komen kijken. Zo ziet de vloer in het appartement er beter uit, maar is deze ook beter beschermd tegen vloeistoffen. Zo hoeft u niet bang te zijn voor bijvoorbeeld wijnvlekken in de vloer trekken, of dat er waterschade kan ontstaan. Er zijn dus veel goede redenen om een houten vloer in een appartement te behandelen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.