Houten gevelbekleding voor appartementen

Is de gevel van het appartementencomplex verouderd en toe aan vervanging? Overweeg dan om te kiezen voor houten gevelbekleding.

Gepubliceerd: 02 april 2021

Dit natuurlijke materiaal geeft het appartement een warme en karakteristieke uitstraling. U leest meer over deze vorm van gevelbekleding in het onderstaande artikel. Van alle voordelen tot de belangrijke aandachtspunten.

Voordelen van houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is de laatste jaren weer gestegen in populariteit. Dit komt onder andere door de warme en landelijke uitstraling van het materiaal. Het geeft een appartement dat middenin de stad staat een natuurlijke uitstraling. Een complex dat juist in een natuurlijk gebied staat, gaat zo nog beter op in de omgeving. Een ander voordeel van houten gevelbekleding is dat het eenvoudig te plaatsen en te vervangen is. Als u kiest voor een duurzame en sterke houtsoort, zal het materiaal een lange levensduur hebben. Bovendien heeft hout van zichzelf een isolerende werking. Hierdoor blijft het in de winter langer aangenaam warm in de appartementen.

Houtsoorten geschikt voor gevelbekleding

Het aanbod van houten gevelbekleding is ontzettend groot. Niet alleen door de verschillende formaten en soorten, maar ook door de kleurmogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld zwart douglas hout verkrijgbaar om het appartement een moderne look te geven. Over het algemeen is het verstandig om gebruik te maken van een harde houtsoort. Dit soort is het minst gevoelig voor beschadigingen en allerlei weersomstandigheden. Natuurlijk kan hout ook versterkt worden door het te laten impregneren.

Houten gevelbekleding en brandveiligheid

Als u kiest voor houten gevelbekleding, is het noodzakelijk om informatie te verzamelen over de brandveiligheid. Controleer aan welke brandklasse het hout moet voldoen en hoe het materiaal op een veilige manier kan worden verwerkt. Let op: door een houtsoort te laten impregneren, kan de brandklasse veranderen. Houd hier dus rekening mee.

Betrouwbare en professionele aannemer

Het is altijd verstandig om in zee te gaan met een betrouwbare en professionele aannemer. In dit geval is het nog beter om te kiezen voor een bedrijf dat al ruime ervaring heeft met houten gevelbekleding. Zo zal de klus een stuk soepeler verlopen.

Zelf materialen kopen

Zoekt u een manier om geld te besparen op deze klus? Koop dan zelf (natuurlijk in overleg met de aannemer) de juiste materialen. U kunt bijvoorbeeld online geïmpregneerd Zweeds rabat kopen voor een hele scherpe prijs. Op deze manier is het eenvoudiger om het budget in de gaten te houden en geen onnodige kosten te maken. Ook bent u zo altijd direct op de hoogte van de levertijd en beschikbaarheid van de materialen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.