..........
shadow_fix

Het plaatsen van een zonwering op een appartement

Woon je in een appartement en heb je behoefte aan een zonnescherm? Dat is mogelijk, maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden.

Deze regels gelden voornamelijk voor buitenzonwering zoals: uitvalschermen en knikarmschermen, maar ook voor bijvoorbeeld screens, markiezen en shutters. Lees in dit artikel de regels voor het (laten) plaatsen van een zonwering op een appartement.

Toestemming VvE

Het plaatsen van een zonnescherm op jouw woning mag niet zomaar. Hiervoor heb je eerst toestemming nodig van je Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is namelijk zo dat als je een zonnescherm plaatst zonder eerst toestemming te vragen dat een mogelijke uitkomst is dat je straks je zonnescherm er weer af mag halen.

Kwaliteitseisen

Voor de VvE is het ook van belang dat het zonnescherm aan de kwaliteitseisen voldoet voor kleur- en materiaalgebruik. Deze eisen zijn verschillend per complex. Daarom is het aan te raden dit altijd bij de VvE na te vragen om misverstanden te voorkomen.

Gevolgen woning

Als er toestemming is gegeven om een zonwering op het appartement te laten plaatsen, houdt dit ook in dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de woning. Aangezien een appartement vaak onder het bewind van een VvE staat moet het dus in de staat blijven zoals het was. Schade die de woning oploopt als gevolg van de zonwering zullen dus ook
door de koper moeten worden betaald.

Overige eisen

Tot slot zijn er nog een paar praktische regels gesteld aan het het plaatsen van een zonwering op een appartement. Het is namelijk zo dat de buren geen hinder mogen ondervinden aan de zonwering en dat je je zonwering goed moet onderhouden om de uitstraling van het complete pand goed te houden.  

Plaatsen zonwering

Uiteraard is het mogelijk om een zonwering in een appartement of flat zelf te plaatsen. Toch is het verstandiger om dit te laten doen door een specialist. Met name zonneschermen en markiezen zijn lastig om zelf te plaatsen. Een zonwering specialist kan helpen bij het bepalen van de juiste optie voor het appartementencomplex. Daarnaast is het een slimme keuze om met verschillende buren te bespreken of zij ook openstaan voor eenzelfde zonwering. Op die manier creëer je dezelfde uitstraling voor je complex én profiteren jullie van kwantumkorting.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam