Investeringen die gezamenlijk als VVE verstandig zijn!

Steeds meer mensen krijgen een elektrische of hybride auto. Dit is een transitie die de komende jaren alleen nog maar verder gaat toenemen is de verwachting.

Gepubliceerd: 29 februari 2024

Een VVE brengt noodzakelijke kosten en veel onderhoud met zich mee.Maar wellicht vertellen we u niets nieuws dat er ook zaken zijn die collectief opgepakt kunnen worden die niet verplicht of noodzakelijk zijn, maar voor de bewoners wel van meerwaarde. Dit kunnen kleine en grote zaken zijn. Zeker wanneer het banksaldo van de VVE zeer positief is dan is het met de huidige rentes aan te raden geld te investeren. Welke zaken u hierbij aan kunt denken? Lees snel verder.

Goed geladen

Steeds meer mensen krijgen een elektrische of hybride auto. Dit is een transitie die de komende jaren alleen nog maar verder gaat toenemen is de verwachting. Bij een appartementencomplex zelf mogelijkheden creëren om snel en voldoende de auto op te kunnen laden, is dan ook voor veel bewoners een zeer welkome toevoeging aan hun woongenot. De opties zijn talloos, ook voor appartementen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van EEZEV. Daar zal al snel het idee landen dat er nogal wat verschil zit tussen de verschillende laadpalen. Een laadpaal 3 fasen lijkt voor een appartementencomplex met meerdere bewoners een perfecte optie. Auto’s die geschikt zijn voor de 3 fasen laadwijze kunnen zo heel snel opgeladen worden, auto’s die dit nog niet aankunnen kunnen gewoon op een eenvoudigere manier opgeladen worden.

Safety first

Een ongeval zit in een klein hoekje. Daarom is het ook goed om als VVE op dit soort scenario’s voorbereid te zijn. Een voorbeeld van een mooie, collectieve investering als VVE is een AED. Het is een apparaat wat maar één keer nodig hoeft te zijn om zichzelf al terug te ‘verdienen’. Niet alleen voor seniorencomplexen, maar ook op andere plekken is dit een enorme aanrader. Er zijn nog meer zaken te bedenken waarvan het goed is om in te investeren, ook wanneer het niet per se nodig is zoals extra brandblussers. Vroeg of laat gaat het van meerwaarde zijn. En heb je het eenmaal geïnstalleerd? Vergeet het dan niet eens in de zoveel tijd te checken of het nog werkt!

Ook andere, leuke initiatieven kunnen goede investeringen zijn als VVE. Denk aan het starten van een minibibliotheek om boeken uit te wisselen of het creëren van gezamenlijke sportmogelijkheden. Naast dat het goede investeringen zijn, kan het de sfeer binnen een VVE ook ontzettend verhogen. En we weten allemaal dat het een cliché is, maar wel één die in veel gevallen zeer correct is; beter een goede buur, dan een verre vriend!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.