Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

De wijk rechter in Den Haag is een groot succes

01 mei 2019
Conflicten tussen leden van VvE's  worden opgelost door de 'Rijdende Rechter' van Den Haag.
LEES VERDER

Door het grote succes van de wijk rechter in de wijk Escamp, wil de gemeente de wijk rechter uitbreiden naar de rest van de stad.

Veel mensen gaan niet naar een ‘gewone’ rechter vanwege de kosten of omdat ze simpelweg niet weten hoe het moet. Nu kunnen deze mensen naar de wijk rechter gaan. De wijk rechter biedt uitkomst bij kleine zaken.

Wijk rechter Thera Hesselink vertelt aan Omroep West dat ze vooral conflicten tussen buren oplossen. 'Dan moet je denken aan zaken over bijvoorbeeld geluidsoverlast of stank. Maar buren kunnen ook ruzie maken over waar de schutting staat, overhangende takken en dat soort zaken.” vertelt ze aan Omroep West. “Daarnaast behandelen we zaken van huurders die een conflict hebben met de verhuurder en worden we ingezet bij ruzies tussen leden van een Vereniging Van Eigenaren. Het doel van dit project is het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken.” aldus Thera.

Het doel is om de leefbaarheid in de woonwijken te verbeteren en op deze manier lijkt dat goed te lukken. Dat zoveel mensen gebruik maken van de wijk rechter ligt volgens rechter Hesselink aan de prijs en aan het feit dat de rechter ook nog eens naar de mensen komt.

Bron: Omroep West

Foto: www.publicdomainpictures.net

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

ZOEKSUGGESTIES