De wijkrechter in Den Haag is een groot succes

Conflicten tussen leden van VvE's  worden opgelost door de 'Rijdende Rechter' van Den Haag.

Gepubliceerd: 01 mei 2019

Door het grote succes van de wijkrechter in de wijk Escamp, wil de gemeente de wijkrechter uitbreiden naar de rest van de stad.

Veel mensen gaan niet naar een ‘gewone’ rechter vanwege de kosten of omdat ze simpelweg niet weten hoe het moet. Nu kunnen deze mensen naar de wijkrechter gaan. De wijkrechter biedt uitkomst bij kleine zaken.

Wijkrechter Thera Hesselink vertelt aan Omroep West dat ze vooral conflicten tussen buren oplossen. 'Dan moet je denken aan zaken over bijvoorbeeld geluidsoverlast of stank. Maar buren kunnen ook ruzie maken over waar de schutting staat, overhangende takken en dat soort zaken.” vertelt ze aan Omroep West. “Daarnaast behandelen we zaken van huurders die een conflict hebben met de verhuurder en worden we ingezet bij ruzies tussen leden van een Vereniging Van Eigenaren. Het doel van dit project is het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken.” aldus Thera.

Het doel is om de leefbaarheid in de woonwijken te verbeteren en op deze manier lijkt dat goed te lukken. Dat zoveel mensen gebruikmaken van de wijkrechter ligt volgens rechter Hesselink aan de prijs en aan het feit dat de rechter ook nog eens naar de mensen komt.

Bron: Omroep West

Foto: www.publicdomainpictures.net

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
carla den dulk
2 maanden geleden
Ik zit 18 maanden met lekkage bovenbuurvrouw die niet door loodgieter wil laten kijken /repareren en ook heeft zij verkeerde vloer gelegd ik zit tegen een burnout aan omdat het elke avond en soms snachts VVE wil er niets mee temaken en moet met de buurvrouw uitzoeken Weet nu dat dat nooit gaat lukken ,een wanhopige bewoner.
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.