Gemeente Nijkerk wil meer verduurzamen

Omdat de gemeente Nijkerk meer wil doen met verduurzamen komt de gemeente met verschillende maatregelen voor duurzamer wonen.

Gepubliceerd: 05 juli 2019

Hieronder lees je de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden voor het verduurzamen van de gemeente Nijkerk.

Subsidie voor de VvE’s

VvE’s kunnen gebruik maken van de subsidie energiebesparing eigen huis, als ze het appartementencomplex willen isoleren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moeten er minstens twee isolatiemaatregelen worden toegepast. Per koopwoning is het bedrag ongeveer 20.000 euro. Als er extra maatregelen worden genomen kan dit bedrag hoger worden en kan er zelfs een bonus van 4000 euro bij worden gedaan. VvE’s kunnen gebruik maken van deze subsidie tot en met december 2019.

Isolatie

Als je woning goed geïsoleerd is hoef je minder te stoken. Je energierekening wordt lager en je stoot minder Co2 uit! Voordat je begint aan het verduurzamen van je huis is het verstandig om eerst je woning te isoleren. Welk soort isolatie hangt af van de type woning en het bouwjaar en dit kan je het beste bespreken met een energie adviseur.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet meer zo duur tegenwoordig. Het is een goede inverstering omdat de terugverdientijd van zonnepanelen zo rond de tien jaar ligt en daarna kan je nog lang genieten van gratis stroom! Voor particulieren is er nog een voordeel: de btw op de aanschaf en de installatie kan je terugvragen aan de Belastingdienst.

Warmtepomp of zonneboiler

Vanaf 2050 moeten alle huishoudens van het aardgas af zijn. Je kan alvast de eerste stap zetten door je hr-ketel te combineren met een hybride warmtepomp of zelfs een zonneboiler. Langzamerhand worden de ketels vervangen met warmtepompen en stadsverwarming. Tot 2021 kun je subsidie aanvragen.

Duurzaamheidslening

Als je als inwoner van Nijkerk niet genoeg spaargeld hebt voor al deze verduurzamingen, dan biedt de gemeente Nijkerk de Duurzaamheidslening aan. Deze lening wordt geregeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Huiseigenaren kunnen een bedrag van minimaal 2500 euro lenen en maximaal 25.000 euro. De lening kan je aanvragen via de site van de gemeente.

Bron: Nijkerk Nieuws

Foto: Wikipedia

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.