Sluiting tuinen niet aanvechtbaar

Er wordt rotzooi gemaakt en er wordt geschreeuwd. En dus moeten ze dicht, de tuinen van de wooncomplexen Porta 1 en 2 in de wijk Ceramique.

Gepubliceerd: 07 februari 2019

De Vereniging van Eigenaren van de woningen heeft van de gemeente een vergunning gekregen om nog dit voorjaar hekken te plaatsen die overlast veroorzakende groepen moeten weren.

Die vergunning is verleend nadat niemand zich binnen de bezwaartermijn had gemeld. Blij is de gemeente niet met het plan. Ook architect Jo Coenen is niet gecharmeerd van deze aanpasssingen in zijn ontwerp. Het gebied - in de jaren tachtig ontwikkeld - was nu juist bedoeld als een plek waar mensen samen, met elkaar, kunnen genieten van het frisse groen. Dat dit niet werkt blijkt uit eerdere sluitingen van Ceramique-tuinen zoals die van de complexen Sonneville en Patio Sevilla. Juridisch gezien zou het afsluiten van de binnenplaatsen tegengehouden kunnen worden als de tuinen tenminste dertig jaar gelden als openbaar terrein.

Omdat Porta 1 en 2 nog maar 26 jaar oud zijn is dát geen optie.

Bron: RTV Maastricht

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.