Hoe kan men tactisch inpakken voor een verhuizing?

Een verhuizing veroorzaakt enige stress. Deze stress kan echter verminderd worden door gebruik te maken van enkele inpaktips.

Gepubliceerd: 31 mei 2018

Door deze tips beperkt men onaangename verassingen, met als gevolg een reductie in de kosten van een verhuizing door een vermindering in probleemoplossende stappen.

Tactisch inpakken voor een verhuizing, hoe doe je dat?

Een verhuizing zal in een veel gevallen een zeer grote levensstap zijn waarbij een hoop komt kijken. Men streeft dan ook naar een zo soepel mogelijk verloop van de verhuizing. Een soepele verhuizing kan onder andere behaald worden door een slimme inpakstrategie. Door spullen in te pakken op een slimme en tactische wijze zal men onaangename verassingen voorkomen. Een verhuizing moet per slot van rekening leuk zijn. Alle vervelende verassingen kunnen overigens voor extra verhuizing kosten zorgen, doordat er probleemoplossende stappen ondernomen moeten. Gelukkig kan men de ervaring van een verhuizing aanzienlijk verbeteren door het gebruik van enkele inpaktips. Dit artikel zal deze inpaktips weergeven en behandelen. Zo maakt men verhuizen weer leuk en stressvrij.

Het overlevingspakket voor de eerste dag

De eerste dag van een verhuizing zal in veel gevallen zeer vermoeiend zijn. Zo zal men hoogstwaarschijnlijk bekaf zijn door al het gesjouw, gereis en geregel. Het is daarom lekker om 1 doos te hebben met hierin een overlevingspakket voor die eerste dag. In dit pakket zullen spullen zitten zoals een tandenborstel, douchegel, nachtkleding, toilettas etc. Het is aangeraden om deze doos te markeren met felle kleuren, waardoor deze meteen opvalt en apart gezet kan worden.

Stop alle schroeven en boutjes in gemarkeerde zakjes

Tijdens een verhuizing zal men sommige meubels uit elkaar moeten halen om het vervoer makkelijker te maken. Deze demontage zal resulteren in veel losse schroeven en boutjes die kwijt kunnen raken. Een tip is om een boterhammenzakje te labelen en te vullen met de inhoud van het desbetreffende meubelstuk

Maak foto’s van alle internetkabels en elektriciteitssnoeren

Tegenwoordig gebruikt een gemiddeld huishouden een behoorlijk aantal elektriciteits- en internetkabels. Bij een verhuizing zullen al deze kabels in het oude huis losgetrokken worden. In de nieuwe woning moeten de kabels wederom bevestigd moeten worden. Echter kan dit voor enige koppijn zorgen doordat men niet meer weet hoe alles geïnstalleerd was. Om dit te voorkomen dient men foto’s te maken van de huidige situatie en de kabels te voorzien van een label.

Voorkom schade door openvallende deurtjes of lades van kasten

Bij het vervoer van kasten loopt men het risico om andere meubelen te beschadigen door openvallende deurtjes of lades. Om dit te voorkomen dient men de kasten te omwikkelen met beschermende folie. Een bijkomend voordeel is dat men niet alle spullen uit een kast hoeft te halen. Let wel op dat de kasten nog handelbaar zijn en getild kunnen worden.

Bescherm alle breekbare spullen

Bij een verhuizing is het belangrijk hoe men zijn of haar breekbare spullen inpakt. Zo wordt servies vaak ingewikkeld in handdoeken. Ook televisieschermen zijn gevoelig voor schade tijdens een verhuizing. Deze worden net als het servies omwikkeld in handdoeken en in dozen gestopt die gevuld worden met tissues, kranten, sokken etc. Zorg dat deze dozen nauwkeurig zijn dichtgeplakt met tape.

Vervoer kleding gemakkelijk en zonder gedoe

Het inpakken van kleding kan nogal een probleem zijn bij een verhuizing. Zo maken veel mensen gebruik van hangertjes om hun kleding op te bergen. Nu is het een behoorlijk gedoe om deze stuk voor stuk uit de kast te halen en ergens los van elkaar op te bergen. Dit kan veel makkelijker door gebruik te maken van vuilniszakken. Door een vuilniszak om de hangende kleren te wikkelen kunnen deze zonder moeite allemaal tegelijk vervoerd worden en bij aankomst weer opgehangen worden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.