3x praktische tips voor het verhuizen naar een appartement

Een nieuwe start. Een nieuwe woning die je helemaal naar jouw wensen in mag gaan richten.

Gepubliceerd: 27 oktober 2017

Waarschijnlijk ben je weken van te voren al na aan het denken over verfkleuren, leuke behangetjes en de beste plek voor je zithoek. De verhuisdag komt steeds dichterbij en eindelijk is het dan zo ver; een nieuwe periode in je leven breekt aan!

Verhuisstress

Maar voordat je mag gaan decoreren en inrichten moeten natuurlijk eerst alle spullen van locatie 1, over naar locatie 2. Zwaar meubilair en breekbaar goed maken het soms ingewikkeld om alles veilig over te verhuizen. Zeker bij het verhuizen naar een appartement kan dit voor moeilijkheden zorgen. Kleine liften en smalle trappenhuizen maken het verhuizen al snel lastig. Maar met deze praktische tips gaat het al een stuk gemakkelijker!

1. Verdeel en sorteer

Zorg dat je, voordat het verhuizen begint, alle spullen goed uitsorteert. Haal grote dozen of ander verpakkingsmateriaal om er zeker van te zijn dat alle spullen veilig bij elkaar blijven. Sorteer de dozen dan ook uit per kamer. Stop je slaapkamer spullen niet in dezelfde doos als je keukenmaterialen, dit zorgt voor chaos en extra tilwerk. Gebruik een aantal dozen per ruimte en schrijf met dikke zwarte stift wat er in welke doos zit. Op deze manier kun je na de verhuizing gemakkelijk uit gaan pakken!

2. Vul en bescherm

Zorg bij het inpakken ook zeker dat dit veilig gebeurt. Vul open ruimte in dozen op met vulmateriaal en bescherm breekbare producten zoals glazen, bloempotten of ander servies met bijvoorbeeld een noppenfolie. Op deze manier kun je er zo goed als zeker van zijn dat je spullen onbeschadigd aankomen in je nieuwe stulpje.

3. Controleer en organiseer

Zorg ervoor dat alle dozen goed ingepakt zijn en dat het gewicht niet zwaarder is dan wat je makkelijk de trappen omhoog kunt tillen. Voordat je aan het tillen gaat is het ook zeker verstandig om de zware materialen even te meten en wegen. Past je nieuwe hoekbank eigenlijk wel door de deur, en hoe ga je die gigantische TV via het trappengat naar boven tillen? Grote kans dat je meer manskracht nodig hebt dan je in eerste instantie dacht.

Extra tip: werk met een checklist. Schrijf per ruimte op welke spullen er in welke dozen gaan en nummer de dozen eventueel. Op deze manier weet je precies welke doos naar welke ruimte getild mag worden! Maar het belangrijkste is nog altijd om simpelweg de tijd te nemen voor je verhuizing. Begin dagen voor de verhuisdatum al met het sorteren en inpakken van spullen die je niet meer gebruikt. Werk georganiseerd voor een vlotte en veilige verhuizing!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.