Nieuwbouw of bestaande bouw? Dit zijn de voordelen

Wil je een woning kopen, dan moet je voor jezelf bepalen of je naar nieuwbouw of bestaande bouw gaat kijken.

Gepubliceerd: 23 december 2016

Zowel het aanschaffen van een nieuwbouwwoning als het aanschaffen van een bestaande woning brengt enkele voordelen met zich mee. Wat de voordelen van nieuwbouw en bestaande bouw precies zijn, lees je in dit artikel.

De voordelen van nieuwbouw

Het kopen van een net opgeleverde nieuwbouwwoning heeft enkele interessante voordelen. Het eerste voordeel van een nieuw huis, is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er iets kapot gaat. Alles is namelijk helemaal nieuw en dit betekent dat het nog zeker een paar jaar mee gaat. Gaat er toch iets kapot, dan heb je hier vaak garantie op.

Een ander voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning, is dat nieuwbouw energiezuiniger is dan bestaande bouw. Je draagt niet alleen bij aan een beter milieu voor de toekomst, maar hebt ook een lagere energierekening door betere isolatie en andere energiezuinige maatregelen die in je woning zijn doorgevoerd.

Tot slot is het aanschaffen van een nieuwbouwwoning vaak goedkoper dan het kopen van een bestaande woning. Dit komt omdat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen bij het kopen van de woning, iets wat bij het kopen van een bestaand huis wel altijd moet. Het geld dat je hierdoor bespaart, kun je bijvoorbeeld investeren in een verhuisservice om je verhuizing snel en geheel zonder stress te laten verlopen.

De voordelen van bestaande bouw

Het kopen van een bestaande woning brengt ook enkele pluspunten met zich mee. Wil je echt een uniek huis, dan is bestaande bouw vaak een betere keuze. Nieuwbouwwoningen lijken veel op elkaar en zeker binnen de betreffende wijk. Bestaande bouw heeft wat meer karakter en als je dit belangrijk vindt, is dit zeker een voordeel van de aanschaf van een bestaande woning. Een ander voordeel van het kopen van bestaande bouw, is dat het aanbod bestaande woningen groter is dan het aanbod nieuwbouwwoningen. Hierdoor vind je jouw ideale woning binnen het juiste budget doorgaans veel sneller.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.