Wonen in Eindhoven: 5x voordelen

De Design Academy, TU/E, Strijp-S en ga zo maar door. De levendige stad Eindhoven heeft enorm veel te bieden voor jong en oud. Wat het wonen in Eindhoven nu zo bijzonder maakt, vind je hier.

Gepubliceerd: 09 januari 2018

Bron afbeelding

1. Voor jong en oud

Eindhoven is een stad voor jong en oud. Waar het hippe en moderne Strijp-S een gigantische trekpleister is voor jong volwassenen, vind je aan de Randstad ook veel Seniorenwoningen Eindhoven. Dicht bij de stad wonen met de rust en ruimte van de natuur en toch alle voorzieningen nabij. De ideale locaties staan klaar voor 55 plus woningen Eindhoven. Of misschien woon je liever juist midden in de bruisende stad, aan de rand van alles wat leeft of midden in het culturele centrum van Strijp-S. In Eindhoven kan het allemaal. Rust, feest, cultuur, ontwikkeling – je hoeft maar te kiezen.

2. Architectuur versus natuur

Niet alleen aan de Randstad, maar ook in de stad heb je de mogelijkheid jezelf terug te trekken in de rust van de natuur. Genieten van een take-away koffie op een bankje in het park terwijl je uitkijkt op de architectuur van de stadsgebouwen. Eindhoven heeft zowel in als buiten het centrum vele parken voor jong en oud. Je kan jezelf onderdompelen in het stadse leven of juist even genieten van de fluitende vogeltjes in het park.

3. Voorsprong in techniek

Eindhoven is niet alleen iconisch als de lichtstad, het is ook de stad waarin de huidige techniek een voorsprong heeft op andere steden. Zo vind je in Strijp-S in Eindhoven het eerste slimme gelijkstroomappartement, is het de basis van de grootste vernieuwingen van Philips en komen op de High Tech Campus technische breinen van over de hele wereld samen. Je kan gerust zeggen dat Eindhoven een stad in volle ontwikkeling is.

Bron afbeelding

4. Je kan er alles worden

Rocker, designer of psychiater. Je hoeft maar te kiezen. In Eindhoven kun je een aantal uitzonderlijke opleidingen vinden. Zo vind je op Strijp-S de Rock Academy, maar zijn ook de TU/E en de Design Academy onderdeel van het Eindhovens studentenleven. Natuurlijk zijn er ook vele mogelijkheden voor studenten zoals korting in het OV, studentenhuizen en natuurlijk de donderdagse Studenten avond in de kroeg!

5. Je verveelt je nooit

In Eindhoven is altijd wel wat te doen. Of het nu een van de maandelijkse stadsfestivals is, een grote markt of de jaarlijkse lichtjesroute. Je zal je niet snel vervelen. Daarbij kun je vanuit Eindhoven gemakkelijk op pad. Zo ben je binnen een half uurtje in de Efteling, of wandel je binnen een kleine 45 minuten door de natuurgebieden van België heen!Bron afbeelding

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.