Lekkages verholpen bij vijver

Onze producten zijn gebruikt bij een bijzonder project op een bijzondere locatie: namelijk een vijver die zich bevindt op het dak van een Q-park parkeergarage in Den Haag. Er was hier sprake van lekkage, welke is verholpen met Triflex!

Geplaatst door: Triflex BV
De uitdaging

Deze vijver bevindt zich op het dak van een Q-park parkeergarage in Den Haag. Door zowel mechanische beschadigingen als verstoringen in de waterkerende laag, ontstonden er meerdere terugkerende lekkages. De opdrachtgever wilde deze lekkages graag voor eens en voor altijd stoppen en zocht een oplossing. Daarnaast ligt de vijver in een en erg drukke omgeving, welke ervoor zorgt dat er ook nog wel eens wat in de vijver terecht komt wat er niet in hoort, denk hierbij bijvoorbeeld aan glasscherven. Ook hier moet de vijver tegen bestand zijn, zodat de kans op mechanische beschadigingen tot een minimum beperkt blijft.

De oplossing 

De opdrachtgever koos voor Triflex om de lekkages te stoppen. Het Triflex ProTect systeem en het Triflex ProDetail systeem boden de oplossing. Door de aparte ronde vormen van de vijver en verhogingen die erin zijn gemaakt, is een vloeibaar systeem, zoals Triflex die heeft, ideaal. De aanwezige oneffenheden en scheurvormingen in de onderconstructie van het beton worden zo effectief hersteld. Daarnaast ontstaat door de flexibiliteit van de vloeibare systemen een volledig waterdicht en naadloos geheel. Vanwege de ervaringen dat er nog wel eens wat in de vijver terechtkomt wat er niet in hoort, is het van belang dat de vijver extra goed beschermd is. Daarom is gekozen om nog een extra toplaag Triflex ProTect  aan te brengen aan het gewapende systeem. Zo worden mechanische beschadigingen in de toekomst voorkomen. Ook is het systeem hydrolyste bestendig waardoor het bestand is tegen stilstaand water.

Het proces

Allereerst is al het water uit de vijver gehaald en is de vijver ontdaan van het slib en de bestaande waterkerende afwerking. Vervolgens is de ondergrond gestraald, geschuurd, zijn de oneffeneden verwijderd en is de ondergrond gerepareerd waar nodig. Toen dat klaar was, is het geheel voorzien van een primerlaag 276. Daarna kon erkend Triflex applicateur De Groep Resultaatgericht Vastgoedonderhoud aan de slag om de Triflex systemen aan te brengen. Zij hebben de vijver voorzien van de eerste laag Triflex ProTect Waterpartijen, waarna ze een Triflex Specialvlies PF aanbrachten om eventuele bewegingen in de onderconstructie te kunnen opvangen. Vervolgens werkten ze deze af met nog twee lagen Triflex ProTect Waterpartijen. Ten slotte hebben ze de opstaande randen rondom de vijver ingewerkt met Triflex ProDetail. 

Het resultaat

De Triflex systemen zijn netjes en vakkundig aangebracht, en de vijver kan weer zonder angst voor lekkages worden gevuld. De vijver is nu nog leeg, maar daar komt snel verandering in! 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.